Poziv za otočne poduzetnike: Dodjela potpora za pokretanje poslova i zaposlenost

Pixabay.com
Otok Rab, Foto: Pixabay.com

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije na temelju Programa dodjele potpora male vrijednosti otočnim poslodavcima za pokretanje gospodarskih aktivnosti i očuvanje radnih mjesta nastavlja s provođenjem mjere dodjele potpora male vrijednosti otočnim gospodarskim subjektima.

Potpore su dostupne za pokretanje gospodarskih aktivnosti kao i za očuvanje radnih mjesta, a u svrhu poticanja konkurentnosti gospodarstva na otocima i poluotoku Pelješcu.

„Provedbom ove mjere doprinosi se održivom i demografskom razvoju otoka, stvaranju uvjeta za očuvanje postojećih radnih mjesta, omogućavanju lakšeg zapošljavanja novih djelatnika i unaprjeđenju poslovanja te razvoja otočnih tvrtki kao temelja razvoja otočnog gospodarstva.“, poručeno je iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.  

Korisnici potpore su otočni gospodarski subjekti koji svoju djelatnost obavljaju na otoku i zapošljavaju djelatnike s prebivalištem na otoku. Putem ove mjere u razdoblju 2016.-2023. isplaćeno je ukupno više od 8 milijuna eura potpora male vrijednosti otočnim poslodavcima.

Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti otočnim poslodavcima za pokretanje gospodarskih aktivnosti i očuvanje radnih mjesta otvoren je do 27. svibnja 2024. i dostupan je na ovoj poveznici.

2 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari