Potražnja za njemačkim industrijskim proizvodima porasla u lipnju

Pixabay.com
Industrijska proizvodnja u Njemačkoj, ilustracija Foto: Pixabay.com

Potražnja za njemačkim industrijskim proizvodima ponovno je snažno porasla u lipnju, potaknuta narudžbama velike vrijednosti, posebno iz eurozone, pokazali su podaci njemačkog Zavoda za statistiku (Destatis).

Narudžbe su u lipnju porasle za sedam posto u odnosu na svibanj kada su prema revidiranim podacima uvećane za 6,2 posto, izvijestio je Destatis, dok su u travnju gotovo stagnirale.

“Motor potražnje” u svibnju i lipnju, prenosi Hina, bile su narudžbe vrijednosti veće od 50 milijuna eura koje snažno osciliraju, napominje Destatis, izdvajajući lipanjski skok potražnje za strojevima i narudžbu u sektoru proizvodnje zrakoplova i svemirskih letjelica.

Kada se narudžbe velike vrijednosti isključe iz izračuna, potražnja je u lipnju smanjena za 2,6 posto u odnosu na prethodni mjesec. U tromjesečnom razdoblju zaključno s lipnjem bila je gotovo nepromijenjena u odnosu na prethodna tri mjeseca, ističu statističari.

Inozemne narudžbe porasle su u lipnju za 13,5 posto u odnosu na svibanj, potaknute rastom od 27,2 posto u eurozoni koji odražava snažnu potražnju u zrakoplovnom sektoru, objavio je Destatis.

Unatoč lipanjskom skoku izgledi za industriju još su uvijek prigušeni s obzirom na pogoršanu poslovnu klimu i slabo svjetsko gospodastvo, naglasilo je ministarstvo gospodarstva Njemačke, u svojim komentarima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Komentari