Potpisana konvencija o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja s Egiptom

Foto: Pixabay/Pexels

Ministri financija Hrvatske i Egipta, Marko Primorac i Mohamed Maait, potpisali su konvenciju o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja dohotka i imovine te sprječavanju porezne utaje i izbjegavanja plaćanja poreza, izvijestilo je Ministarstvo financija.

Konvencijom će se postići brojne olakšice pri oporezivanju svih vrsta prihoda, prenosi Hina, poboljšati uvjeti za međusobnu razmjenu dobara i usluga te povećati stupanj ukupne gospodarstvene aktivnosti dviju država.

Odnosi Republike Hrvatske i Arapske Republike Egipta su tradicionalno prijateljski i temeljeni na dugogodišnjem razumijevanju i partnerstvu. Tijekom procesa pregovora usuglašene su sve odredbe i tekstovi konvencije, a obje države završile su svoje unutarnje postupke prije njezina potpisivanja.

Ministri Primorac i Maait složili su se kako će se ovim dokumentom postići brojne pogodnosti za poduzetnike i građane te omogućiti zamah novih investicija. Obje strane iskazale su interes za jačanjem bilateralnih odnosa i intenziviranjem aktivnosti u pogledu iniciranja novih projekata između Hrvatske i Egipta.

Konvencija je potpisana na marginama 8. godišnjeg sastanka Azijske infrastrukturne investicijske banke (AIIB), u Sharm El Sheikhu, objavila je Hina.

Izaslanstvo Ministarstva financija i ministar Primorac tijekom AIIB-a su se susreli i sa višim menadžmentom AIIB-a koja je međunarodna razvojna banka osnovana radi poticanja održivog gospodarskog razvoja, stvaranja bogatstva i poboljšanja infrastrukturne povezanosti u Aziji. Hrvatska je 17. prosinca 2021. postala 88. punopravna članica te banke.

2 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari