Poskupljuje gorivo, dizel od srijede probija granicu od euro i pol po litri

Foto: Eric McLean/Pexels

Cijene goriva od srijede će ponovno porasti, i poslije više od dva tjedna, probiti granicu od euro i pol za litru dizela. Nova cijena za benzinsko gorivo je 1,54 eura za litru, što je tri centa više nego sada. Dizel će se od srijede prodavati za najviše 1,51 euro po litri ili deset centi više. Za 11 centi raste cijena plavog dizela za poljoprivrednike i ribare, na 98 centi po litri.

Ukapljeni naftni plin (UNP) za spremnike prodavat će se za najviše 1,14 eura po kilogramu što je povećanje za pet centi, za koliko poskupljuje i UNP za boce, na 1,70 eura po kilogramu. Iz Vlade RH poručuju da bi bez njenih mjera i uz potpuno slobodno formiranje cijena na nivou premija energetskih subjekata prije prve uredbe, benzin koštao 1,66 eura, dizel 1,67, plavi dizel 1,06 eura, UNP za spremnike 1,38, a UNP za boce 2,01 euro po kilogramu.

Bit će to najnovije u nizu poskupljenja goriva na hrvatskim benzinskim postajama – krajem srpnja tako je litra benzina poskupjela pet centi, na 1,51 euro, dok litra dizela uz isto povećanje cijene koštala 1,41 euro. Dva tjedna ranije, odlukom Vlade litra osnovnog benzina i dizela poskupjela je za dva centa i koštala 1,46 eura (benzin) te 1,36 eura (dizel). Cijena plavog dizela bila je 0,87 eura, uz porast od četiri centa, a UNP-a za spremnike 1,09 eura po kilogramu (povećanje od šest centi).

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari