Porsche u prvih devet mjeseci povećao prihod za 12,6 posto, na 30 milijardi eura

Foto: Mathias Reding/Pexels

Njemački proizvođač luksuznih automobila Porsche izvijestio je u srijedu o većem prihodu i dobiti u prvih devet ovogodišnjih mjeseci zahvaljujući snažnoj potražnji u Europi i Sjevernoj Americi.

U razdoblju od siječnja do rujna Porscheov prihod porastao je za 12,6 posto, na 30,13 milijardi eura, doznaje Hina.

Kompanija je u devet mjeseci zaključno s rujnom isporučila 242.722 vozila, gotovo 10 posto više nego u istom prošlogodišnjem razdoblju.

Najsnažnije je porasla prodaja u Europi, za 22,6 posto, kada se izuzme Njemačka. Na matičnom tržištu Porsche je povećao prodaju za 19 posto.

U sjevernojameričkoj regiji prodaja je uvećana za 14,4 posto, kada se izuzme Meksiko, dok podaci za Kinu pokazuju pad od 11,7 posto broja isporučenih automobila.

Kompanija je u prvih devet ovogodišnjih mjeseci poslovala s operativnom dobiti od 5,5 milijardi eura, većom za 10 posto nego u istom razdoblju lani. Udio dobiti u prihodu smanjio se pak za 0,6 postotnih bodova, na 18,3 posto.

Dobit nakon poreza porasla je 6,5 posto, na 3,94 milijarde eura.

Uprava je potvrdila da u ovoj godini očekuje udio dobiti u prihodu u rasponu od 17 do 19 posto. Procjena se temelji na prognozi o prihodu u rasponu od 40 do 42 milijarde eura.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari