Porsche sprema hibridni model 911: CNN-ovi izvori kažu da je brži od običnog

Wikimedia Commons/Matti Blume
Porsche 911, Foto: Wikimedia Commons/Matti Blume

Porsche je spreman predstaviti hibridni Porsche 911 na događaju 28. svibnja 2024., to je jedna od najvećih promjena na njegovom prepoznatljivom modelu.

Hibridi su postali uobičajeni za mnoge vrste vozila. Sam Porsche već prodaje plug-in hibridne modele poput Cayenne e-Hybrid SUV i Panamera e-Hybrid, ali hibridni 911 je druga stvar.

Malo je automobila poznato po svom benzinskom motoru kao što je to 911 i malo je proizvođača automobila koji su poznati po jednom modelu kao što je to Porsche 911. Dok Porsche ovih dana prodaje mnogo više SUV vozila nego sportskih automobila, 911 ostaje temeljni model tog proizvođača.

Porsche također prodaje potpuno električne automobile, Taycan i novi Macan Electric SUV. Ali iz tvrtke su rekli da će 911 biti posljednji model koji će postati potpuno električni jer je njegov inženjering tako jedinstven i suštinski važan za Porsche marku.

Hibridni 911 već je prošao više od četiri milijuna kilometara, testiran je na stazama i javnim cestama u različitim klimatskim uvjetima, prenosi CNN.

Navodno je hibridni 911 brži od trenutačnog 911 modela. Porscheov testni vozač uspio je voziti hibrid oko slavne njemačke trkaće staze Nürburgring Nordschleife za sedam minuta i 17 sekundi — 8,7 sekundi brže od običnog modela 911.

Novi hibrid će se proizvoditi otprilike 60 godina nakon što je Porsche lansirao 911. Prvi 911 predstavljen je 1963., ali nije krenuo u proizvodnju do 1964. godine. Bio je veći i snažniji od Porscheovog izvornog modela – 356.

Oba modela, koja su se zajedno proizvodila samo nekoliko godina, imala su mala stražnja sjedala i motore postavljene iza stražnjih kotača. Izgled je bio sličan Volkswagen Bubi.

20 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari