Porezna policija pretražila urede Booking.coma

Booking.com, ilustracija.Foto; Cottonbro Studio/Pexels

Talijanska agencija za zaštitu tržišnog natjecanja pokrenula je istragu kako bi utvrdila zlorabi li digitalna platforma Booking.com dominantni položaj na tržištu hotelskog smještaja.

Talijanski regulator, piše Hina, sumnja da ta web-stranica “preferiranim partnerstvom” s pojedinim hotelima “vjerojatno ometa učinkovito natjecanje na tržištu online prodaje usluga hotelskog smještaja i rezervacija, bar u Italiji”.

Takva strategija “šteti drugim online putničkih agentima, s negativnim učincima po smještajne kapacitete i, u konačnici, po potrošače koji se očituju u višim cijenama i ograničenoj mogućnosti izbora”, navodi se u priopćenju regulatora.

Porezna policija Guardia di Finanza pretražila je talijanske urede Booking.coma.

“U potpunosti surađujemo s Guardia di Finanza i s talijanskim tijelom za tržišno natjecanje koji su jučer posjetili naše urede u Italiji”, rekao je glasnogovornik Booking.coma.

“Usprkos tome, vjerujemo da bi se zabrinutost za tržišno natjecanje trebala rješavati izravno s Europskom unijom, u skladu s njezinim važećim regulatornim prijedlozima, a ne odvojeno, od zemlje do zemlje”, dodao je.

10 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari