Porasle cijene dionica i na Wall Streetu i na azijskim burzama

Pixabay.com
Foto: Pixabay.com

Na Wall Streetu su u utorak burzovni indeksi porasli jer su ulagače ohrabrili bolji nego što se očekivalo kvartalni poslovni rezultati niza kompanija.

Dow Jones ojačao je 0,62 posto, na 33.141 bod, dok je S&P 500 porastao 0,73 posto, na 4.247 bodova, a Nasdaq indeks 0,93 posto, na 13.139 bodova.

Hina piše kako je od 118 kompanija iz sastava S&P 500 indeksa, koje su dosad objavile rezultate, njih 81 posto ostvarilo veću dobit nego što su analitičari očekivali.

“Sezona objave rezultata dobiva na zamahu, ovoga će tjedna izvješća objaviti trećina kompanija iz sastava S&P-a. Donedavno su izvješća bila pomalo razočaravajuća, no posljednjih dana rezultati su bolji”, kaže Thomas Martin, portfelj menadžer u tvrtki Globalt.

Nakon zatvaranja tržišta, cijena dionice Microsofta znatno je porasla, no zato su dionice Alphabeta pale jer su podbacili prihodi tog tehnološkog diva od “cloud” poslovanja.

Nove gospodarske mjere dovele do rasta kineskih burzi

Na kineskim su burzama u srijedu cijene dionica porasle, zahvaljujući najavi novih poticajnih gospodarskih mjera, dok se na ostalim burzama u regiji trguje opreznije.

MSCI indeks azijsko-pacifičkih dionica, bez japanskih, bio je oko sedam sati u plusu 0,8 posto, pa se odmaknuo od najniže razine u gotovo godinu dana.

Pritom je japanski Nikkei indeks ojačao 1,2 posto, dok su cijene dionica u Šangaju i Hong Kongu porasle između 0,5 i 1,2 posto. U Australiji i Južnoj Koreji blago su pale.

Rast kineskih burzi zahvaljuje se najavi novih poticajnih gospodarskih mjera.

Glavno tijelo parlamenta odobrilo je, naime, izdanje obveznica u vrijednosti od oko 137 milijardi dolara kako bi se poboljšala infrastruktura i obnovila neka porušena područja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari