Ponuda Adria-monta odgodila skupštinu vjerovnika Uljanika

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d1/Uljanik_shipyard_Pula_panorama.JPG
Uljanik, Pula Foto: Wikimedia Commons/Orlovic

Skupština vjerovnika Uljanik Brodogradilišta u stečaju, koja se održavala na Trgovačkom sudu u Pazinu, prekinuta je nakon što je stečajni upravitelj Loris Rak izvijestio da je u nedjelju navečer stigla ponuda riječke tvrtke Adria Mont za kupnju Uljanik Brodogradnje 1856 izravnom pogodbom.

Hina piše da se nudi pet milijuna eura, dok država kao većinski vjerovnik zasad traži 6,9 milijuna eura pa će o ponudi odlučiti do petka.

Time su nakon rumunjskog GSP Offshore, ponude u zadnji trenutak poslali i Adria-mont iz Kukuljanova te slovenski Ekobor, koji su prema onome što tvrde i dalje zainteresirani za kupnju novog Uljanika, ali izravnom pogodbom.

“Ne samo zbog ponude koja je stigla koliko sam shvatio kasno sinoć, pa se vjerovnici nisu mogli niti blizu upoznati s njom, nego i zbog interesa drugih koji uvjetuju nekakve ponude za daljnje razgovore s ministarstvima i državom, skupština je odgođena za petak, 16. veljače što je razumljivo i što ne čudi”, rekao je predsjednik Uprave Uljanik Brodogradnje 1856 Samir Hadžić.

“Niti jedan ozbiljan kupac neće se uključiti ako ne uspije dobiti neku informaciju iz vlade, što je razumljivo”, poručio je, pak, Boris Cerovac iz Nezavisnog sindikata radnika Hrvatske i dodao kako ne čudi što svi do sada zainteresirani apeliraju na aktivno uključenje države.

Smatra da će bez brzog uključenja vlade sve skupa završiti vrlo loše.

Stečajni upravitelj Loris Rak i direktor Uljanika 1856 Samir Hadžić istovremeno su odbacili navode rumunjske tvrtke da su podaci u Virtual Data Room neažurirani i da ne prikazuju pravo stanje obveza i imovine pulskog brodogradilišta.

4 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari