Slovenci i Rumunji zainteresirani za Uljanik, zakazana nova dražba

Pixabay.com
Brodogradnja, ilustracija, Foto: Pixabay.com

Uljanik Brodogradnja 1856 pokušat će se prodati na petoj javnoj dražbi, zakazanoj za 9. veljače 2024. Većinski paket tvrtke na rubu stečaja, država će na javnoj dražbi ponuditi za 6,9 milijuna eura.

Za kupnju Uljanika su stigle tri ponude – riječkog Adriamonta, slovenskog Ekobora te, kako prenosi hrt.hr, iskazan je interes jedne rumunjske offshore tvrtke za „dubinskim snimanjem“.

Budući da su iznosi koje su ponudili niži od cijene koju je država odredila, tek će se vidjeti hoće li i pristupiti javnoj dražbi. Ako se sad Uljanik ne proda, zbog nagomilanih mu je dugova stečaj izvjestan.

„Nove okolnosti koje su se pojavile jučer poslijepodne, nakon što je stečajni upravitelj predao svoju ponudu, ponukale su me da predložim alternativno rješenje prema skupštini vjerovnika koje će s jedne strane minimizirati rizike otvaranja stečaja nad društvom, a isto tako omogućiti većem broju sudionika sudjelovanje na dražbi“, rekao je stečajni upravitelj Uljanik Brodogradilišta d.d., Loris Rak.

Nevenka Kovčalija, zamjenica županijskog državnog odvjetnika, te predstavnica Republike Hrvatske u ovom slučaju, rekla je da su oni predložili da se dražba započne u roku od tri dana.

„Rekli smo koja je početna najniža cijena, a sada je sve na stečajnom upravitelju, odboru vjerovnika i novoj dražbi. Nadamo se da će ovaj put biti uspješna“, rekla je Kovčalija.

5 Odgovora

  1. Ha ha, peta javna dražba, država nudi 6,9 milijuna? Kako je krenulo, mogla bi biti uskoro i osma javna dražba, ponuda 1 milijun.

  2. Da nije žalosno bilo bi smiješno, ovaj cirkus traje vec godinama, lijepa nasa drzava i vlada.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari