Uljanik i dalje traži kupca, cijena nepromijenjena

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d1/Uljanik_shipyard_Pula_panorama.JPG
Uljanik, Pula Foto: Wikimedia Commons/Orlovic

Nakon odgode od mjesec dana, na Trgovačkome sudu u Pazinu ponovno je održana Skupština vjerovnika Uljanik Brodogradnje 1856. Država kao većinski vjerovnik odlučila je da se nastavi s pokušajem prodaje tvrtke. Ovoga puta cijenu nisu snižavali.

Gradnja 526, nedovršeni brod za prijevoz stoke, adut je kojim je Uprava Uljanika željela odgoditi nastavak prodaje tvrtke, prenosi HRT. Tvrde da za brod imaju više kupaca, no da im za to treba više vremena.

„To je jedan proces koji traje, jer kao gradnja i radovi koji se još trebaju obaviti da bi gradnja bila plovna ili po željama kupaca, to je nešto što traje, pregovori traju i traženje odgode je bilo zbog toga, nažalost odgoda je prihvaćena uvjetno“, rekao je Samir Hadžić, direktor Uljanik Brodogradnje 1856.

Država od Uprave Uljanik Brodogradnje traži jamstvo da će brod-gradnju 526 doista i prodati.

„Dokaz o ozbiljnosti ponuda i Poslovni plan na koji će se način ta sredstva utrošiti u smislu daljnjeg poslovanja“, kazao je Loris Rak, stečajni upravitelj Uljanik Brodogradilišta.

Nevenka Kovčalija, predstavnica RH, zamjenica županijskog državnog odvjetnika, iznijela je stav države da se prodaja više ne smije odgađati. Država je, podsjeća isti izvor, i većinski vlasnik Uljanik Brodogradnje.

„Ukoliko zbilja dođe do nekih ozbiljnih ponuda za prodaju broda 526, ovlastili smo stečajnog upravitelja i sve vjerovnike da zastanu i sami donesu odluku o zastoju na 45 dana“, objasnila je Kovčalija.

Većinski paket Uljanik Brodogradnje nudit će se ponovno na javnoj dražbi po ranije utvrđenoj cijeni od 9,7 milijuna eura.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari