Podnesen zahtjev za skraćeni stečaj Glasa Istre novine: Dug veći od 300.000 eura

Pixabay.com
Novine, ilustracija, Foto: Pixabay.com

Trgovački sud u Pazinu zaprimio je zahtjev za provedbu skraćenog stečaja nad Glasom Istre novine d.o.o, zbog evidentiranih neizvršenih osnova za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 120 dana i ukupnom iznosu većem od 300.000 eura.

Zahtjev je podnijela Financijska agencija (Fina) koja je, navodeći podatke Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, navela i da ta tvrtka nema zaposlenih, ali ima otvorena četiri računa i oročen novac u tri komercijalne banke, prenosi Hina. Osim toga, Fina ističe i kako “raspolaže drugim podacima o imovini pravnih osoba”.

Glas Istre novine tvrtka je osnovana u rujnu 2000. s 2.787 eura temeljnog kapitala, sjedište joj je u Japodskoj ulici u Puli, a kao zastupnik je naveden Ivica Božan.

Osnivači tvrtke kojoj su predmet poslovanja izdavačka i tiskarska djelatnost i promidžba su Novi list, JOJ Media House a.s. i Vice Mandarić.

Glasu Istre nakladnik je, kako se navodi u impressumu, Novi list, a bitno je istaknuti da je prošlog tjedna Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) odbacila prijavu namjere provedbe koncentracije poduzetnika Media Solutions i Novog lista.

Kako smo ranije pisali na našem portalu, AZTN je utvrdio da nisu ispunjeni uvjeti za pokretanje postupka ocjene dopuštenosti koncentracije poduzetnika u smislu Zakona o zaštiti tržišnog natjecanja.

U srpnju 2023. Media Solutions, tvrtka u vlasništvu Olega Uskokovića i Bojana Divjaka, te JOJ Media House, slovački medijski holding, dogovorili su transakciju kojom će Media Solutions preuzeti Novi list, izdavača dnevnih novina Novi List, Glas Istre novine i Zadarski list.

“Cilj ovog preuzimanja i budućeg spajanja s Glasom Slavonije jest konsolidirati regionalne dnevne novine nakon prolaska kroz više kriznih situacija koje su snažno utjecale na njihovo poslovanje unatrag nekoliko godina, od Covid krize 2020., iznimnog povećanja cijene papira tijekom 2021. i snažnog rasta cijene energenata u 2022., te osigurati njihovu gospodarsku budućnost u visoko konkurentnom okruženju”, naglasio je tada Oleg Uskoković iz Media Solutionsa.

4 Odgovora

  1. U današnje vrijeme se rijetko novine čitaju zbog dostupnosti informacija na internetu

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari