Podaci s tržišta rada podigli cijene najvažnijih indeksa na Wall Streetu

Freepik.com
Burze, Foto: Freepik.com

Na Wall Streetu su u utorak najvažniji indeksi završili trgovanje u blagom plusu, zahvaljujući podacima s tržišta rada slabijim od očekivanih.

Njujorški Dow Jones indeks u utorak je porastao 140,26 bodova ili 0,36 posto, na 38.711 bodova, S&P 500 indeks 0,15 posto, na 5.291 bod, a Nasdaq 0,17 posto, na 16.857 bodova.

Jučerašnji dan donio je investitorima prvi uvid u situaciju na tržištu rada u SAD-u, s objavom podataka o otvaranju radnih mjesta i fluktuaciji radne snage, poznatog kao JOLTS, a koji je pokazao da je u travnju bilo 8,06 milijuna slobodnih radnih mjesta, što je najniža brojka u više od tri godine, i gotovo 400.000 niža od predviđanja ekonomista.

Taj podatak signalizira popuštanje potražnje na tržištu rada, što ide u prilog očekivanjima da bi Fed ove godine mogao početi snižavati kamatne stope.

To je, piše Hina, poduprlo rast cijena dionica, nakon što je početkom tjedna objavljeno da je i industrijska aktivnost oslabila drugi mjesec zaredom.

Na azijskim burzama najvažniji indeksi imali su u srijedu različite predznake.

MSCI indeks azijsko-pacifičkih dionica bez japanskih oko šest sati bio je u plusu 0,24 posto.

Japanski Nikkei pritom je pao 1,14 posto, spustivši se s najviše razine u zadnja dva tjedna. Manji je i indeks šangajske burze, i to za 0,36 posto, dok je južnokorejski Kospi porastao 1,12 posto, a indeks hongkonške burze za 0,35 posto.

9 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari