PayPal povećao prihode i dobit

Foto: Pixabay.com

Fintech tvrtka za e-plaćanja PayPal izvijestila je o većoj tromjesečnoj dobiti i povećala očekivanja za ovu godinu, nakon što su uštede troškova i solidna internetska prodaja podržali veće profitne marže.

Prihodi su u prvom tromjesečju porasli deset posto, isključujući valutne razlike, na 7,04 milijarde dolara i bili su malo iznad očekivanja od 7 milijardi dolara, prenosi Mina.

Tvrtka je priopćila kako je obujam plaćanja porastao 12 posto na valutno neutralnoj osnovi na 354,5 milijardi dolara na kraju prvog tromjesečja zaključno s 31. ožujka, dok je broj transakcija skočio 13 posto na 5,8 milijardi.

Prilagođena operativna marža u prvom tromjesečju iznosila je 22,7 posto u usporedbi s 20,7 posto lani, no unatoč tome menadžment je najavio slabiji oporavak do kraja godine. Očekuje se da će rast operativne marže iz godine u godinu iznositi najmanje 100 baznih bodova, u usporedbi s ranijim predviđanjima od oko 125 baznih bodova.

Prilagođena zarada po dionici (EPS) u razdoblju od siječnja do ožujka iznosila je 1,17 USD.

Na godišnjoj osnovi, PayPal sada očekuje rast prilagođene zarade od oko 20 posto na 4,95 USD po dionici, iznad konsenzusne procjene od 4,88 USD.

Tvrtka je prethodno napomenula kako je fokus na smanjenju troškova, s obzirom na to da je inflacija negativno utjecala na potrošnju neesencijalne robe široke potrošnje. PayPal je u siječnju najavio da će otpustiti sedam posto svoje radne snage, odnosno oko dvije tisuće zaposlenika, u poslovnom okruženju visokih kamata koje pojačavaju strahove od moguće recesije.

Ova tvrtka bila je jedan od najvećih dobitnika tijekom pandemije, kada su građani uglavnom bili orijentirani na korištenje njezine platforme za elektroničku kupovinu. Međutim, lani je rast usporen nakon službenog ukidanja pandemskih mjera i pogoršanja makroekonomskih uvjeta.

Cijene dionica tvrtke, koje su tijekom pandemije išle iznad razine od 300 dolara, sada se kreću oko razine od 75 dolara po komadu.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Komentari