Padaju cijene dionica u tehnološkom sektoru Wall Streeta, azijske burze nadoknadile gubitke

Freepik.com
Burze, ilustracija, Foto: Freepik.com

Na Wall Streetu se u ponedjeljak trgovalo oprezno, a indeksi nisu osjetnije oscilirali jer ulagači ne žele riskirati uoči izvješća o potrošačkim cijenama u SAD-u u veljači.

Dow Jones porastao je 0,12 posto, na 38.769 bodova, dok je S&P 500 pao 0,11 posto, na 5.117 bodova, prenosi Hina, a Nasdaq indeks 0,41 posto, na 16.019 bodova.

Najviše je pao Nasdaq indeks jer su i dalje pod pritiskom dionice u tehnološkom sektoru, posebice proizvođača čipova, koje su nedavno snažno porasle.

Tako je cijena dionice Nvidie pala oko dva, a Advanced Micro Devicesa više od četiri posto.

Ulagači su oprezni jer će ovoga tjedna biti objavljena dva izvješća koja će pokazati kako se u veljači kretala inflacija i koja bi mogla utjecati na odluku američke središnje banke u vezi kamata.

U utorak će biti objavljeno izvješće o potrošačkim, a u četvrtak o proizvođačkim cijenama u veljači.

Na većini azijskih burzi cijene su dionica u utorak porasle, nakon blagog pada prethodnog dana.

MSCI indeks azijsko-pacifičkih dionica, bez japanskih, bio je u sedam sati u plusu 0,2 posto, nadoknadivši jučerašnje gubitke.

Na Tokijskoj je burzi Nikkei indeks pao 0,2 posto, kao i, za oko 0,5 posto, cijene dionica u Šangaju. U Australiji, Južnoj Koreji i Hong Kongu porasle su, pak, između 0,1 i 2,4 posto.

Najviše je porastao burzovni indeks u Hong Kongu, što se ponajviše pripisuje rastu cijena dionica u tehnološkom sektoru.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari