Osnivač Alibabe Jack Ma ulazi u biznis s gotovom hranom

Foto: Roy Renomeron/Pexels

Najpoznatiji kineski tehnološki milijarder Jack Ma ulazi u posao s hranom, i to preko novoformiranog startupa Hangzhou Ma’s Kitchen Food.

Tvrtka je osnovana prošle srijede u Hangzhouu, njegovom rodnom gradu u istočnoj Kini koji služi i kao baza za e-trgovinu tehnološkog diva Alibabe.

Novi će se poslovni pothvat fokusirati na prodaju unaprijed zapakirane hrane, uvoz i izvoz te prodaju “jestivih poljoprivrednih proizvoda”, prema podacima kineskog korporativnog registra.

Startup, kojega je Jack Ma 99,9-postotni vlasnik, ima registrirani kapital od 10 milijuna juana (1,4 milijuna dolara).

Iako se većina detalja još drži u tajnosti, upućeni izvori nagađaju da Ma želi sudjelovati u procvatu biznisa gotovih jela u Kini.

Kinesko tržište gotovih jela, naime, lani je vrijedilo oko 71,1 milijardu juana (9,9 milijardi dolara), što je oko 28 posto više u odnosu na 2018. godinu.

“U pitanju je sektor koji ima ogroman potencijal za razvoj, ali i inovacije”, rekao je za CNN Ben Cavender, direktor China Market Research Group.

Vijest o Maovom najnovijem projektu stigla je upravo u trenutku kada su investitori počeli naveliko obraćati pozornost na njegovo poslovanje – prošlog je tjedna odgodio planove za prodaju dionica Alibabe vrijedne stotine milijuna dolara nakon pada vrijednosti dionica kompanije.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari