Oporavak na azijskim burzama u iščekivanju podataka o inflaciji

Burza, Foto: Anna Nekrashevich/Pexels

Na azijskim su burzama u ponedjeljak cijene dionica porasle, nakon prošlotjednog pada, no trguje se oprezno jer će ovoga tjedna biti objavljeno nekoliko podataka koji bi mogli znatno utjecati na smjer tržišta.

MSCI indeks azijsko-pacifičkih dionica, bez japanskih, bio je u sedam sati u plusu 0,4 posto, nakon što je prošloga tjedna pao oko 1,5 posto.

Jutros je, piše Hina, japanski Nikkei indeks porastao 0,2 posto, a cijene dionica u Šangaju, Hong Kongu, Južnoj Koreji i Australiji između 0,2 i 0,8 posto.

Rast cijena dionica uglavnom se pripisuje korekciji nakon prošlotjednog pada, a obujam trgovanja je manji nego inače zbog praznika u SAD-u i Britaniji.

U fokusu ulagača bit će ovoga tjedna novo izvješće o inflaciji u SAD-u, a ulagači se nadaju popuštanju inflacijskih pritisaka.

U petak će biti objavljeni i podaci o inflaciji u eurozoni, a premda se očekuje blagi rast inflacije na 2,5 posto, na tržištu se očekuje da će idućega tjedna Europska središnja banka smanjiti ključne kamatne stope za 0,25 postotnih bodova, na 3,75 posto.

3 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari