Oprez na Wall Streetu uoči objave zapisnika sa sjednice Feda i izvješća Nvidie

Wall Street, Foto: Arpan Parikh/Pexels

Na Wall Streetu su u utorak burzovni indeksi blago porasli, a trgovalo se oprezno uoči objave zapisnika s posljednje sjednice Feda i kvartalnog poslovnog izvješća tehnološkog diva Nvidie.

Dow Jones porastao je 0,17 posto, na 39.872 boda, S&P 500 0,25 posto, na 5.321 bod, a Nasdaq indeks 0,22 posto, na 16.832 boda.

Novi rekordi S&P 500 i Nasdaqa indeksa uslijedili su nakon opreznog trgovanja jer će u srijedu biti objavljene vijesti koje bi mogle znatno utjecati na smjer tržišta.

U pitanju je zapisnik s posljednje sjednice Feda koji će najvjerojatnije pokazati da većina čelnika središnje banke smatra da zbog i dalje visoke inflacije ne treba žuriti sa smanjenjem kamata.

Uz to, podsjeća Hina, bit će objavljeno kvartalno poslovno izvješće Nvidie, vodećeg proizvođača čipova za umjetnu inteligenciju, koje će pokazati je li potražnja za tim čipovima i dalje snažna, kao i da li je visoka cijena dionice Nvidie održiva.

Naime, od početka godine cijena te dionice porasla je više od 90 posto, a lani gotovo 240 posto.

Na azijskim se burzama u srijedu trguje oprezno, kao i jučer na Wall Streetu.

MSCI indeks azijsko-pacifičkih dionica, bez japanskih, bio je u sedam sati u plusu 0,2 posto.

Pritom je japanski Nikkei indeks pao 0,7 posto, dok su cijene dionica u Australiji, Šangaju, Južnoj Koreji i Hong Kongu rasle između 0,1 i 0,2 posto.

2 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari