Burzovni indeksi na Wall Streetu pali s rekordnih razina

Freepik.com
Burza, ilustracija Foto: Freepik.com

Na Wall Streetu su u srijedu burzovni indeksi pali s rekordnih razina, piše Hina.

Dow Jones je pao 0,51 posto, na 39.671 bod, S&P 500 0,27 posto, na 5.307 bodova, a Nasdaq indeks 0,18 posto, na 16.801 bod.

U fokusu ulagača jučer je bio zapisnik s posljednje sjednice Feda, koji je pokazao da čelnici središnje banke smatraju da inflacija popušta, no presporo da bi se uskoro mogle smanjiti kamatne stope.

To nije ništa novo, s obzirom da većina čelnika Feda već mjesecima javno poručuje da je inflacija i dalje iznad ciljanih razina i da treba biti strpljiv po pitanju smanjenja kamata.

Prije objave zapisnika, na tržištu se procjenjivalo da postoji 65 posto izgleda da će Fed kamate smanjiti u rujnu, no sada su te procjena pale na 59 posto.

Pad S&P 500 i Nasdaq indeksa s rekordnih razina posljedica je, također, opreza ulagača uoči objave kvartalnog poslovnog izvješća Nvidie, vodećeg proizvođača čipova za umjetnu inteligenciju.

I na većini azijskih burzi cijene su dionica u četvrtak pale.

MSCI indeks azijsko-pacifičkih dionica, bez japanskih, bio je u sedam sati u minusu 0,5 posto.

Pritom je japanski Nikkei indeks rastao 1,3 posto, a cijene dionica u Južnoj Koreji 0,2 posto. U Australiji, Šangaju i Hong Kongu pale su, pak, između 0,4 i 1,4 posto.

2 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari