OpenAI širi poslovanje na Aziju, otvorili prvi ured u Tokiju

Foto: Andrew Neel/Pexels

OpenAI, startup podržan od strane Microsofta, otvorio je prvi ured u Tokiju, što je protumačeno kao prvi korak u pokušaju osvajanja azijskog tržišta.

“Ovo je samo prvi korak u onome za što se nadam da će biti dugoročno partnerstvo s narodom Japana, vladinim čelnicima, poduzećima i istraživačkim institucijama”, rekao je izvršni direktor OpenAI-ja Sam Altman u videoporuci.

Startup, koji je izazvao pravi potres pokretanjem ChatGPT generativnog AI chatbota krajem 2022., nastoji povećati prihoda na globalnoj razini.

Altman i glavni operativni direktor Brad Lightcap ovog su mjeseca ugostili stotine rukovoditelja kompanija s liste Fortune 500 u Sjedinjenim Državama i Britaniji kako bi predstavili poslovanje, izvijestio je CNN.

Još lani je izvršni direktor OpenAI-ja otkrio kako razmišlja o otvaranju ureda u Japanu, čemu je prethodio sastanak s premijerom Fumiom Kishidom. Osim toga, već su otvorili urede u Londonu i Dublinu.

Japan, smatraju analitičari, time planira iskoristiti prednosti umjetne inteligencije kako bi mogao parirati Kini, ubrzati prelazak na digitalne usluge i ublažiti sve veći nedostatak radne snage.

OpenAI je objavio i kako su kreirali model prilagođen za japanski jezik te da će Tadao Nagasaki, koji je bio predsjednik Amazon Web Services u Japanu, upravljati poslovanjem u toj zemlji.

3 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari