Očekuje se nastavak stagnacije Crobex indeksa

Hina/arhiv
Zagrebačka burza, foto: Hina/arhiv

Na Zagrebačkoj se burzi danas očekuje stagnacija Crobex indeksa i mirno trgovanje, kao i prethodnih dana, jer nema vijesti koje bi mogle značajnije pokrenuti tržište u jednom ili drugom smjeru. Svi analitičari koji su sudjelovali u anketi Hine danas očekuju stagnaciju Crobexa.

Crobex indeks ojačao je jučer blagih 0,05 posto, na 2.348 bodova, dok je Crobex10 oslabio 0,15 posto, na 1.373 boda. Među sektorskim indeksima, najviše je porastao Crobexkonstrukt, za 0,67 posto, dok je najviše oslabila Crobexindustrija, za 0,29 posto. Redovni promet dionicama iznosio je nešto više od milijun eura, što je za 370 tisuća eura više nego dan ranije.

„Jučerašnji trgovinski dan na Zagrebačkoj burzi zaključen je različitim predznacima ključnih dioničkih indeksa, no bez značajnijih promjena”, kaže Mišo Kalajžić, voditelj brokerskot trgovanja u OTP banci.

Najveći promet, 188 tisuća eura, ostvaren je jučer dionicom Hrvatske poštanske banke, koja je poskupjela za 2,7 posto, na 152 eura – najvišu razinu još od srpnja 2014. godine. S prometom od 159 tisuća eura slijedila je dionica Ericssona Nikole Tesle, čija je cijena stagnirala na 210 eura.

U fokusu investitora bila je i povlaštena dionica Adrisa, kojom je ostvareno gotovo 124 tisuće eura prometa, uz rast cijene za posto, na 59 eura – najvišu razinu od lipnja 2021. godine. Znatniji promet, 123 tisuće eura, imala je još i dionica Atlantske plovidbe, čija je cijena porasla 0,34 posto, na 59,2 eura.
Najveći rast cijene ostvarila je dionica Brodomerkura, za 15,7 posto, na 81 euro, dok je najviše pala cijena dionice Varteksa, za 14,75 posto, na 52 centa.

Na ZSE se jučer trgovalo s ukupno 31 dionicom, pri čemu je cijena njih 15 porasla, 10 pala, a šest stagnirala.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari