Nova sezonska linija Stockholm – Zagreb

CA/PR
Nova linija Stockholm - Zagreb, Foto: CA/PR

Croatia Airlines, hrvatski nacionalni avioprijevoznik i član udruge Star Alliance, uveo je novu sezonsku liniju Stockholm – Zagreb.

Zrakoplovi Croatia Airlinesa izravno će povezivati glavne gradove Hrvatske i Švedske triput na tjedan, ponedjeljkom, srijedom i petkom, sve do sredine listopada ove godine, a putnicima na ovoj liniji dostupne su povratne zrakoplovne karte po cijeni već od 159 eura, priopćila je ova tvrtka.

Osim izravnih sezonskih letova Zagreb – Stockholm hrvatski nacionalni avioprijevoznik ove godine uvodi još dvije nove sezonske linije iz Zagreba: sutra (utorak, 21. svibnja) planiran je prvi let na novoj liniji Zagreb – Berlin na kojoj će zrakoplovi letjeti također triput na tjedan (utorkom, petkom i nedjeljom), a 14. lipnja 2024. uvodi se i treća nova linija Zagreb – Tirana na kojoj su letovi planirani dvaput na tjedan (petkom i nedjeljom).

Drago nam je što smo ove godine, u skladu s aktualnom tržišnom potražnjom te u suradnji s MZL Zagreb i Turističkom zajednicom grada Zagreba, proširili međunarodnu mrežu naših letova iz Zagreba u europska odredišta. Vjerujem da će putnici prepoznati vrijednost naše nove usluge i iskoristiti najbržu prometnu vezu za dolazak u naš glavni grad, što će pridonijeti razvoju turističkih kapaciteta Zagreba i još uspješnijem poslovanju MZL Zagreb”, rekao je Slaven Žabo, direktor komercijalnih poslova Croatia Airlinesa.

“Veseli nas svaka nova linija našeg značajnog partnera i nacionalnog prijevoznika Croatia Airlinesa, stoga pozdravljamo uvođenje današnjeg izravnog leta za Stockholm, kao i narednih letova za Berlin i Tiranu. U ovogodišnjem ljetnom redu letenja Croatia Airlines povezuje Zagreb s brojnim destinacijama, te daje izravni doprinos kako prometnim rezultatima zračne luke, tako i boljoj povezanosti Zagreba i Hrvatske s Europom i svijetom”, rekao je Huseyin Bahadir Bedir, predsjednik Uprave Međunarodne zračne luke Zagreb.

Uvođenje novih direktnih letova, priopćeno je iz tvrtke, Croatia Airlinesa koji povezuju Zagreb s Berlinom, Stockholmom i Tiranom predstavlja značajan poticaj za turizam glavnog grada Hrvatske.

Ovi novi letovi ne samo da poboljšavaju dostupnost Zagreba, već i jačaju ugled grada kao atraktivne europske destinacije. Direktna zračna veza sa Stockholmom posebno otvara nova vrata skandinavskom turističkom tržištu, privlačeći posjetitelje koji žele istražiti kulturne i prirodne ljepote Zagreba”, rekla je Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba.

Dugogodišnja suradnja između Turističke zajednice grada Zagreba i Croatia Airlinesa, kao nacionalnog avioprijevoznika, naša je ključna strateška odrednica, a redoviti izravni letovi i povezanost s glavnim avio središtima osiguravaju temelje za daljnji razvoj turizma u Zagrebu i šire.

CA/PR
Zrakoplovna linija iz Stockholma, Foto: CA/PR

Ivana Alilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije, poručila je da je otvaranje linije Zagreb-Stockholm predstavlja značajan korak za jačanje turističke povezanosti naše regije s međunarodnim tržištima.

Ova linija ne samo da će omogućiti brži i lakši dolazak turista iz Skandinavije, već će i dodatno potaknuti razvoj kontinentalnog i turizma u Zagrebačkoj županiji. Turisti visoke platežne moći imat će priliku otkriti jedinstvenu ponudu, od prirodnih ljepota do bogate kulturne baštine. Među ostalim, Zagreb i Stockholm dijele činjenicu da su oba grada kulturno bogata i okružena predivnim pejzažima i prirodom”, rekla je Alilović.

Zrakoplovi Croatia Airlinesa tijekom ovogodišnje turističke sezone povezivat će glavni grad Zagreb s ukupno 18 međunarodnih odredišta: Amsterdamom, Atenom (via Dubrovnik), Barcelonom, Bečom, Berlinom, Bruxellesom, Kopenhagenom, Frankfurtom, Londonom (Heathrow), Mostarom, Münchenom, Parizom, Rimom (via Split i via Dubrovnik), Sarajevom, Skopljem, Stockholmom, Tiranom i Zürichom. Tijekom turističke sezone Croatia Airlines planira povezivati Hrvatsku s ukupno 28 međunarodnih odredišta, odnosno 29 europskih zračnih luka, a zrakoplovi će pritom letjeti na 50 međunarodnih linija. Ukupno je planirano više od 17.200 letova, a u ponudi će biti gotovo dva milijuna sjedala.

Croatia Airlines d.d.

Bani 75B, 10010, Buzin, Hrvatska

Poslovni prihodi (EUR):
220.182.222,18 (2022)
Broj zaposlenih:
923 (2022)

8 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari