Njemački Commerzbank kažnjen s 1,45 milijuna eura

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/8a/Commerzbank_city_branch_Frankfurt_2016_01.jpg/2048px-Commerzbank_city_branch_Frankfurt_2016_01.jpg
Commerzbank Frankfurt, Njemačka, Foto: Wikimedia Commons/Commerzbank AG

Njemački financijski nadzornik BaFin naredio je Commerzbank platiti kaznu od 1,45 milijuna eura odnosno 1,55 milijuna američkih dolara zbog kršenja svojih obveza protiv pranja novca, priopćio je regulator.

“Commerzbank AG i bivša Comdirect Bank AG, čiji je Commerzbank AG univerzalni nasljednik, prekršile su svoje nadzorne dužnosti”, stoji u priopćenju regulatora, prenosi Reuters.

Prema BaFin-u, banka nije na vrijeme ažurirala podatke o klijentima i nije osigurala odgovarajuće sigurnosne mjere, što je rezultiralo neadekvatnom dubinskom provjerom u tri slučaja, čime je prekršila svoje obveze protiv pranja novca.

Commerzbank je priopćila da je preradila due diligence odnosno dubinske analize i ažurirala podatke o klijentima nakon akvizicije Comdirect banke.

“Procesi su prilagođeni u skladu s tim, a ažuriranje podataka u potpunosti je dovršeno 2022. godine. BaFin-ovi zahtjevi su naravno ispunjeni “, dodaje se u priopćenju.

Drugi po veličini uvršteni zajmodavac u Njemačkoj u potpunosti je preuzeo online bankovni Comdirect kao dio korporativne reforme 2020.godine.

2 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari