Njemačka modna marka Madeleine pred bankrotom

pixabay.com
Modne marke pred stečajem u Njemačkoj, ilustracija Foto: Pixabay.com

Poznata modna marka Madeleine u Njemačkoj je podnijela zahtjev za stečaj. Nakon 40 godine uspješnog rada, Madeleine je pred bankrotom. “Modna tvrtka koja ima online prodaju, podnijela je zahtjev za stečaj”, objavio je Wirtschaftswoche (WiWo), prenosi poslovni.hr. Visoka inflacija dovela je do značajnog povećanja troškova u Madeleineu na svim razinama. “Istodobno, s obzirom na povećane troškove života, naši kupci smanjuju svoje troškove ili se novac troši na druga područja”, rekla je direktorica Daniela Angerer.

Ipak, modni lanac ne bi trebao potpuno ugasiti svoj rad. Stečajni postupak trebao bi omogućiti novog investitora ili neko drugo rješenje restrukturiranja, na vlastitu odgovornost. Daniela Angerer planira reorganizirati Madeleine i “tvrci dati dugoročnu perspektivu”. Plaće 230 zaposlenika bit će osigurane stečajnim novcem iduća tri mjeseca.

Broj tvrtki koje podnose zahtjev za stečaj u Njemačkoj nastavlja se povećavati. U srpnju se 23,8 posto više tvrtki prijavilo za standardne stečajne postupke, nego u istom mjesecu prošle godine, objavio je Savezni ured za statistiku u Wiesbadenu . Time je nastavljen uzlazni trend pokretanja stečajnih postupaka iz proteklih nekoliko mjeseci. Stečaj su, uz Madeleine, kako pišu mediji, pokrenuli i trgovci cipelama Reno i Görtz a pogođeni su i trgovci odjećom poput Hallhubera ili Peek & Cloppenburga.

2 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari