Nippon Express Holdings dovršio preuzimanje dionica tvrtke cargo-partner koja posluje i u Hrvatskoj

Foto: Promo

Japanski Nippon Express Holdings objavio je da je, u skladu sa sporazumom o prijenosu dionica koji je 12. svibnja 2023. godine sklopljen s kompanijom cargo-partner Group Holding AG, kupio sve dionice nekoliko njihovih tvrtki kćeri.

Stjecanje dionica zaključeno je 8. siječnja 2024. godine, a provedeni su i svi postupci nužni kako bi novostečene kompanije postale tvrtke kćeri Nippon Express Holdingsa.

“Akvizicija tvrtke cargo-partner, sa sjedištima u središnjoj i istočnoj Europi, koja pruža globalne logističke usluge, predstavlja značajan korak prema širenju na globalnim tržištima, u skladu s dugoročnom vizijom NX Grupe da postane vodeća tvrtka s jakim globalnim prisustvom do 2037. godine. Na europskom kontinentu ističe se tržište Poljske kao značajno s obzirom na snažnu industrijsku proizvodnju. Kada je riječ o Hrvatskoj, gdje posluje cargo-partner Hrvatska, posebno smo uzbuđeni mogućnostima poslovanja na područjima gdje dosad nismo bili aktivni“, istaknuto je na konferenciji za medije.

Supsidijarizacija tvrtke cargo-partner, stoji u priopćenju, upotpunit će logističku infrastrukturu grupacije NX u središnjoj i istočnoj Europi, za koju se očekuje da će u budućnosti ostvariti značajan rast kao proizvodna baza unutar europske regije.

Osim toga, posljedično povećanje obujma zračnog i prekomorskog prijevoza ojačat će konkurentnost grupacije na svjetskom tržištu, omogućiti joj da odgovori na različite potrebe svojih klijenata diljem svijeta i poboljšati njezinu sposobnost da zadovolji logističku potražnju između Azije i Europe, kao i drugih dijelova svijeta.

Tvrtka cargo-partner, sa sjedištem u Austriji, ima snažnu logističku poslovnu bazu u središnjoj i istočnoj Europi, regiji koja privlači sve više pažnje kao industrijski klaster starog kontinenta.

S obzirom na to da grupacija NX i cargo-partner imaju različite baze klijenata i različite prednosti u određenim zemljama i regijama, nastojat će, kroz međusobno nadopunjavanje, izgraditi sinergije unutar logističkog poslovanja i na taj način ubrzati širenje i razvoj svojih globalnih poslovanja, priopćeno je iz tvrtke.

3 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari