Nintendova konzola sve bliže tituli najprodavanije, rastu i prihodi i dobit

Foto: Pixabay/Pexels

Dobit japanskog proizvođača videoigara, kompanije Nintendo, od travnja do prosinca prošle godine uvećana je za 18 posto i dosegnula 408 milijardi jena, odnosno oko 2,7 milijardi američkih dolara.

Također su rasli i prihodi tvrtke koji su u tom razdoblju bili veći za 7,7 posto u odnosu na isti period godinu dana ranije.

Još impresivnije rezultate ostvarili su po pitanju prodaje svojih Nintendo Switch konzola kojih je, zaključno s 31. prosincem 2023., prodano čak 139,3 milijuna, a samo u zadnja tri mjeseca prošle godine 6,9 milijuna.

Time je sve izglednije da će dosegnuti brojku od 155 milijuna prodanih konzola, što bi Switch učinilo i najprodavanijim uređajem za igranje svih vremena.

Uspješni su, piše CNBC, bili i u sektoru prodaje videoigara pa je tako “Zelda: TOTK” prodana u 20,28 milijuna primjeraka, dok je “Super Mario Bros. Wonder” u dva mjeseca na tržištu kupilo 11,96 milijuna ljudi.

Na dobre rezultate posljednje spomenute igre nedvojbeno je utjecao i uspjeh filma “Super Mario Bros. Movie”.

6 Odgovora

  1. Uspješan zbog igrica koje ljudima vraćaju nostalgiju, ali kad se usporedi sa drugim konzolama baš i nije nešto kvalitetno

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari