Neslužbeno se priča da će i TikTok početi dijeliti otkaze: Tvrtka ne želi ništa komentirati

Pixabay.com
Tik Tok, Foto: Pixabay.com/Ilustracija

TikTok planira otpustiti “veliki postotak” svojih 1000 zaposlenika iz svojih operativnih i marketinških timova razmještenih diljem svijeta i to počevši od srijede, navodi The Information u utorak nakon razgovora s nekoliko zaposlenika.

Broj otkaza neobičan je za medijsku platformu, koja je trenutačno u vlasništvu kineske tvrtke ByteDance i obično poduzima mjere smanjenja troškova u manjim fazama. Smanjenje broja zaposlenih dolazi manje od mjesec dana nakon što je američki predsjednik predsjednik Joe Biden potpisao zakon kojim se zabranjuje TikTok u SAD-u osim ako se ne proda tvrtki sa sjedištem u SAD-u.

ByteDance je pak tužio američku saveznu vladu, rekavši da zabrana krši prava korisnika.

ByteDance je ranije izjavio da ne planira prodati aplikaciju ili njen temeljni algoritam, ali prema neslužbenim informacijama, tvrtka razmatra prodaju koja ne uključuje algoritam.

Brojni zaposlenici koji su htjeli ostati anonimni, pričali su za The Information da će se rezovi uglavnom odnositi na timove za sadržaj i marketing društvenih medija te da će obavijesti biti poslane u srijedu kasno navečer i u četvrtak rano ujutro.

TikTok će također raspustiti svoj tim za globalne korisničke operacije, koji se bavi korisničkom podrškom i komunikacijom s korisnicima. Preostali zaposlenici bit će preraspodijeljeni u druge timove tvrtke, kao što su povjerenje i sigurnost i marketing, kao i sadržaj i proizvod.

Prema TikToku, 2023. godine 7000 njegovih zaposlenika bilo je smješteno u SAD-u, iako se očekuje da će se otpuštanja dogoditi na globalnoj razini. U to je vrijeme aplikacija također izvijestila da ima 150 milijuna korisnika u Sjedinjenim Državama.

Otprilike 80% prihoda TikToka od 20 milijardi dolara u 2023. godini došlo je iz SAD-a, izvijestio je Financial Times 18. ožujka.

Predstavnici TikToka odbili su nekoliko zahtjev za komentarom američkih medija.

3 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari