Nakon višetjednih pregovora, Skydance postaje većinski vlasnik Paramounta

Paramount, Foto: Wikimedia Commons

Paramount i Skydance konačno su dogovorili uvjete udruživanja, izvijestio je u ponedjeljak CNBC te naveo kako bi detalji sklopljenog posla mogli biti objavljeni u narednim danima.

Posebno povjerenstvo Paramounta i konzorcija Skydance vlasnika Davida Ellisona, iza kojeg stoje privatne investicijske tvrtke RedBird Capital i KKR, složili su se s uvjetima.

Ugovor još treba potpisati kontrolna dioničarka Paramounta, Shari Redstone, vlasnica National Amusementsa koji posjeduje 77 posto dionica klase A Paramounta.

Sporazumu su prethodile višetjedne rasprave te nedavna konkurentska ponuda od strane Apollo Global Managementa i Sony Picturesa.

Ugovor trenutačno predviđa da Redstone dobije dvije milijarde dolara za National Amusements, dok bi Skydance otkupio gotovo 50 posto dionica klase B Paramounta po cijeni od 15 dolara po komadu ili 4,5 milijardi dolara.

Skydance i RedBird također bi platiti 1,5 milijardi dolara u gotovini kako bi se smanjio dug Paramounta.

Nakon potpisivanja sporazuma, Skydance i RedBird bi posjedovali dvije trećine slavnog filmskog studija, a dioničari klase B posjedovali bi preostalu trećinu, pojašnjava CNBC.

Vrijednost posla procijenjena je na osam milijardi dolara, što je povećanje u odnosu na raniju ponudu koja je iznosila pet milijardi dolara.

3 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari