Najavljen novi Croatia Nautic Show s izloženih 80 brodova

pixabay.com
Marina, Foto: Pixabay.com

Tema ovogodišnjeg sajma na kojem će se predstaviti 80 izlagača iz segmenta nautike i turizma je “Nautika po mjeri čovjeka”.

Posjetitelji će moći razgledati 80 brodova, jahti, daily cruisera i brodica, kao i aluminijska i gumena plovila, katamarane i jedrilice renomiranih domaćih i svjetskih proizvođača, najavljeno je u Marini Kaštela u utorak 16. izdanje Hrvatskih dana male brodogradnje i turizma Croatia Nautic Show, od 18. do 21. travnja.

Moći će se razgledati i električne motore, nautičku odjeću i nakit i raznu opremu, a tvrtke će ponuditi turističke proizvode i usluge među kojima je sve za uređenje objekata za smještaj i odmor, hortikultura, audio i zabavna oprema, automobili i električna vozila te još mnogo toga, prenosi Hina.

Poseban naglasak sajmu organizatori su posvetili edukacijskim i prezentacijskim poslovnim programima u turizmu, a posjetiteljima je osiguran parking i besplatan ulaz za sve dane sajma.

Voditelj projekta Branimir Matijaca je rekao da će na sajmu biti deset brodograditelja. Ove godine se predstavlja 35 tvrtki koje će izlagati isključivo plovila, 38 poduzeća koji će izlagati proizvode vezane za turizam, kao i 20 tvrtki koje izlažu nautičku opremu.

Posjetitelji Croatia Nautic Show-a će imati priliku među ostalim po prvi put vidjeti brodove Ryck 28, Hanse 460, katamarane Bali, surf plovila Tige Z5 i ATX 20 Type S, premijere Odysseya platinum 40 i Trident 630, Virtue V10 open i V10 top, te Matrix 655, kao i Sunreef katamarane.

Hrvatska mala brodogradnja se ove godine predstavlja uz najbolje domaće proizvođače i brandove Monachus, Aquamax, Bura, Dunkić, Škver Kuštera, Fortis nautika, Colnago, Arba nautika, Marušić brodogradnja i Aeda Dubrovnik, a premijerno će se predstaviti i slovenske, mađarske, te brojne druge tvrtke.

U Marini Kaštela će 2026. godine biti održano i Europsko seniorsko prvenstvo u jedrenju, izvijestio je na konferenciji za medije kapetan Josip Berket. Podsjetio je da je prije dvije godine u marini održano europsko juniorsko prvenstvo u jedrenju i da je očito položen ispit za organizaciju novog natjecanja. Te će godine Croatia Nautic Show napuniti 18 godina postojanja, napomenuo je Berket.

“S obzirom da u našu marinu sve više dolaze megajahte, napravit ćemo dva nova mula široka osam, a duga 110 metara. Mislim da bismo to mogli dovršiti 2025. ili 2026. godine u ovo vrijeme nakon čega ćemo i taj dio uklopiti u sajam”, rekao je Berket, dodavši da je u ponedjeljak isplovilo oko 80 brodova u čarter što znači da je počela sezona. 

10 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari