Na svjetskim tržištima cijene nafte u blagom padu

Pixabay.com
Naftna platforma, Foto: Pixabay.com

Terminske cijene nafte Brent malo su se promijenile u azijskom trgovanju u četvrtak, krećući se nešto ispod najviših sedmotjednih razina, dok je tržište odmjeravalo geopolitička kretanja na Bliskom istoku te čeka podatke o zalihama u SAD-u.

Brent za kolovoz porastao je za devet centi, te iznosi 85,16 američkih dolara po barelu. U međuvremenu, terminski ugovori za američki West Texas Intermediate (WTI) za srpanj, koji ističe u četvrtak, niži je za 15 centi, te iznosi 81,42 dolara po barelu.

U srijedu nije bilo poravnanja za WTI zbog praznika u SAD-u, prenosi Reuters.

Tržišta predviđaju eskalaciju krize u Gazi koja će smanjiti zalihe nafte iz ključne proizvodne regije”, rekla je Priyanka Sachdeva, viša tržišna analitičarka u Phillip Novoj.

Tržišta očekuju i izvješća američke vlade o zalihama nafte, koje je odgođeno za jedan dan zbog državnog praznika.

Uprava za energetske informacije trebala bi objaviti prošlotjedne podatke o zalihama nafte u četvrtak.

“EIA-ino tjedno izvješće o zalihama nafte bit će pretraživano u potrazi za bilo kakvim znakovima slabe potražnje”, rekli su analitičari ANZ Researcha u četvrtak.

Industrijsko izvješće, objavljeno u utorak, pokazalo je da su zalihe sirove nafte u SAD-u porasle za 2,26 milijuna barela u tjednu koji je završio 14. lipnja, rekli su tržišni izvori, pozivajući se na brojke Američkog instituta za naftu, dok su zalihe benzina pale.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari