Na području zagrebačkog potresa obnova završila na gotovo 3000 zgrada i kuća

Foto: Ministarstvo prostornog uređenja

Na području zagrebačkog potresa obnova je u potpunosti završila na gotovo 3000 privatnih zgrada i kuća koje obuhvaćaju 26.300 stambenih jedinica, a otvoreno je 425 gradilišta diljem grada koje se većim djelom odnose na konstrukcijsku obnovu, istaknuo je ministar Branko Bačić.

Uoči četvrte obljetnice zagrebačkog potresa potpredsjednik Vlade i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Bačić obišao je nekoliko lokacija na kojima je završena poslije potresna obnova – tri obitelji kojima su izgrađene zamjenske kuće, a potom i stanare jedne obnovljene višestambene zgrade, prenosi Hina.

Rekao je i da je u ovome trenutku u nabavi izvođača 212 višestambenih zgrada dok ih je 155 u postupku nabave projektiranja. Bačić je najavio da će idućeg tjedna krenuti u novi model tzv. blokovske nabave. Riječ je o obnovi Malog Vatikana koji sadrži 25 ulaza i 259 stanova, a procijenjena vrijednost radova je oko osam milijuna eura.

Ministar Bačić istaknuo je i kako se u ovome trenutku odvijaju radovi na izgradnji 224 novih obiteljskih kuća, od čega ih je 32 na zagrebačkom području, a 192 na području petrinjskog potresa.

Na potresom pogođenom području završeno je 136 konstrukcijskih obnova od čega 94 na zagrebačkom području, a trenutno ih je 365 u postupku obnove.

Kad se gleda i petrinjsko i zagrebačko područje obnova je u potpunosti završila na 11.619 objekata od čega 11. 016 privatnih zgrada i kuća te 603 projekta obnove javnih zgrada i infrastrukture. Izgrađeno je 225 kuća, dok ih je 224 u postupku gradnje. U obnovi je trenutno 1628 gradilišta, dok je u postupku nabave još dodatnih 1366 lokacija.

6 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari