Microsoftov novi ugovor za Call of Duty spreman je za odobrenje

pixabay.com
Microsoft na korak do rješenja za Call of Duty, ilustracija Foto: Pixabay.com

Britanski nadzornik tržišnog natjecanja rekao je da Microsoftova revidirana ponuda za kupnju Activision Blizzarda, proizvođača Call of Dutyja, “otvara vrata” dogovoru. Uprava za tržište tržišnog natjecanja (CMA) rekla je da ažurirani ugovor izgleda rješava zabrinutosti koje je iznio.

Prema novim prijedlozima, piše BBC, Microsoft neće kupiti prava na igranje u oblaku u vlasništvu Activision Blizzarda. Njegov izvorni ugovor vrijedan 69 milijardi dolara (59 milijardi funti) blokirali su britanski regulatori.

Ranije ove godine, CMA je spriječio Microsoft da preuzme cijeli Activision zbog zabrinutosti da će dogovor naštetiti konkurenciji u igranju u oblaku u Velikoj Britaniji. Microsoft je potom podnio restrukturirani ugovor nadzorniku tržišnog natjecanja prošlog mjeseca.

“Stav CMA-a je dosljedan cijelo vrijeme – ovo spajanje moglo bi se održati samo ako se očuva konkurencija, inovacija i izbor u igricama u oblaku”, rekla je izvršna direktorica CMA-a, Sarah Cardell.

Konzultacije će biti otvorene prije donošenja konačne odluke o poslu. Ako dobije konačno odobrenje, to će dovesti do kraja burne godine i pol za Microsoft, piše BBC. Otkako je u siječnju prošle godine najavio planove za kupnju Activision Blizzarda, spajanje je podijelilo regulatore diljem svijeta.

Izvršna direktorica CMA kaže i da ovaj slučaj ilustrira troškove i kašnjenje kao i neizvjesnost koje stranke mogu imati ako postoji vjerodostojna i učinkovita verzija pravnog lijeka, ali da nije stavljena na stol u pravo vrijeme.

“Ipak, bilo bi daleko bolje da je Microsoft iznio ovo restrukturiranje tijekom naše prvobitne istrage“, rekla je Cardellova.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari