Microsoft ulaže 3,5 milijardi dolara u podatkovne centre u Njemačkoj

Podatkovni centar, Foto: Brett Sayles/Pexels

Microsoft planira uložiti gotovo 3,5 milijardi dolara u Njemačku u sljedeće dvije godine kako bi proširio kapacitete podatkovnih centara za aplikacije umjetne inteligencije i računalstvo u oblaku, najavio je izvršni direktor kompanije Brad Smith.

Riječ je o najvećoj pojedinačnoj investiciji u povijesti tvrtke, koja postoji već 40 godina, a uključivat će i program obuke za umjetnu inteligenciju čiji je cilj doprijeti do 1,2 milijuna ljudi, rekao je Smith tijekom razgovora s njemačkim kancelarom Olafom Scholzom.

Sredstva će prvenstveno biti usmjerena u zapadnu njemačku pokrajinu North Rhine-Westphalia, gdje Microsoft planira izgraditi novu regiju za računalstvo u oblaku, doznaje dpa, a prenosi Hina.

Microsoft, objavili su u priopćenju, nastoji biti blizu vodećih potrošača poput farmaceutske tvrtke Bayer i energetskog diva RWE kako bi kašnjenje podataka između podatkovnih centara i aplikacija bilo što manje.

Prije nešto manje od mjesec dana, izgradnju velikog podatkovnog centra, smještenog nedaleko Londona, najavio je i Google.

Uz to, ista je kompanija ovoga tjedna objavila i da će uložiti 25 milijuna eura u sklopu projekta kojim će pomogati Europljanima da koriste umjetnu inteligenciju.

7 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Komentari