Michelin izvijestio o novoj selekciji: Odabran prvi hrvatski restoran s dvije zvjezdice

Maistra.com
Agli Amici, Foto: Maistra.com

Prvi hrvatski restoran koji nosi dvije Michelinove zvjezdice je Restoran Agli Amici iz Rovinja, restoran hotela Grand Park iz grupacije Maistra, a uz njega deset restorana nosi jednu Michelinovu zvjezdicu, izvijestila je Hrvatska turistička zajednica (HTZ).

Michelin je danas izvijestio o najnovijoj selekciji za Hrvatsku, a osim restorana Agli Amici iz Rovinja, zvjezdicu je dobio i restoran Dubravkin put iz Zagreba.

Restorani Pelegrini u Šibeniku, 360º u Dubrovniku, Monte u Rovinju, Noel u Zagrebu, Boškinac u Novalji, LD Restaurant na Korčuli, Nebo u Rijeci, Alfred Keller u Malom Lošinju i Korak u Jastrebarsko uspješno su zadržali svoje zvjezdice.

Na listu Bib Gourmand Michelin je dodatno uvrstio restoran Fakin iz Legrada pa se tako Hrvatska danas može pohvaliti s ukupno 11 restorana koji imaju tu Michelinovu oznaku, a dodjeljuje se samo restoranima koji nude kvalitetne menije po pristupačnim cijenama.

Oznaku Michelin Green Star uspješno su zadržali restorani Zinfandel’s u Zagrebu, Konoba Mate na Korčuli i Korak u Jastrebarskom. Ta oznaka, prenosi Hina, dodjeljuje se restoranima koji su posebno posvećeni gastronomiji koja se temelji na održivosti i ekološkoj prihvatljivosti.

Nove oznake su rezultat tajnog obilaska hrvatskih restorana od strane profesionalnih Michelinovih inspektora.

“Novi Michelinov vodič potvrda je izvrsnosti hrvatske gastronomije, koja je zahvaljujući kreativnosti i strasti hrvatskih chefova već priznata u svijetu. To potvrđuje i najnovija odluka Svjetske turističke organizacije, koja je našeg chefa Rudija Štefana proglasila globalnim ambasadorom za gastronomski turizam. Raznolikost ponude, autohtoni sastojci i bogatstvo interpretacije hrvatskih jela dodatan su motiv dolaska mnogim turistima”, izjavio je ministar turizma i sporta Tonči Glavina.

“Kao destinacija želimo pratiti trendove izvrsnosti, a da se imamo čime pohvaliti dokazuje i ova selekcija Michelina koji uvelike doprinosi promociji naše zemlje kao kvalitetne i prestižne gastronomske destinacije”, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Kaže kako će HTZ znati iskoristiti činjenicu da Hrvatska ima 93 restorana nositelja neke od oznaka.

MAISTRA dioničko društvo za hotelijerstvo i turizam

Obala Vladimira Nazora 6, Rovinj – Rovigno, Hrvatska

Poslovni prihodi (EUR):
230.181.344,76 (2023)
Broj zaposlenih:
2.300 (2023)

11 Odgovora

  1. Jel i tu imaju ona jela koja se sastoje od 2 trakice salate i sa jednom kapljicom umaka ?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari