Mesna industrija Braća Pivac preuzima Celjske mesnine – certificiranog proizvođača Kranjske kobasice

Val Grupa/PR
Mesna industrija Pivac, Foto: Val Grupa/PR

Mesna industrija Braća Pivac potpisala je ugovor kojim ulazi u vlasnički udio Celjskih mesnina, pri čemu se upravljačka struktura ne mijenja a Izidor Krivec ostaje na poziciji predsjednika Uprave. Ulaskom u Celjske mesnine, Mesna industrija Braća Pivac nastavlja s jačanjem svoje pozicije i prisutnosti u regiji.

Mesna industrija Braća Pivac preuzima one segmente poslovanja Celjskih mesnina u kojima su obje kompanije usklađene, a to su poduzeća Celjske mesnine z’dežele, s pogonima za proizvodnju i preradu mesa te proizvodnju trajnih i polutrajnih proizvoda, potom Pršutarna S’ Krasa te Celjske mesnine Storitve, koja se bave istom djelatnošću, a zapošljavaju osobe s invaliditetom. Segment proizvodnje vina i pjenušaca Radgonske gorice, koje obuhvaćaju državno poljoprivredno zemljište, nisu predmet interesa niti preuzimanja Mesne industrije Braća Pivac. Stjecanje većinskog udjela u CM Investu, u čijem su stopostotnom vlasništvu Celjske mesnine, podložno je prethodnom odobrenju nadležnih tijela“, priopćeno je iz mesne industrije Braća Pivac.

Val grupa/PR
Neven Pivac, predsjednik Uprave MI Pivac, Foto: Val Grupa/PR

Predsjednik Uprave Mesne industrije Braća Pivac, Neven Pivac, ovu akviziciju ocjenjuje značajnim tržišnim iskorakom.

„Prepoznali smo Celjske mesnine kao vrijednu kompaniju s velikim potencijalom, a osim jačanja likvidnosti tvrtke, ulaskom u vlasničku strukturu fokusirat ćemo se na stvaranje uvjeta za njen daljnji razvoj kroz investicije i sveukupno unaprjeđenje poslovanja. Ovo strateško partnerstvo kompatibilno je na više poslovnih razina budući da su obje kompanije veliki mesni proizvođači i prerađivači domaćih sirovina, s višegodišnjim iskustvom i primjenjivim znanjima. Ova će nam sinergija omogućiti i snažnije pozicioniranje najcjenjenijih proizvoda obiju mesnih industrija, kao što je daljnje plasiranje kranjske kobasice na hrvatskom tržištu, gdje je ona iznimno cijenjena, ali i Dalmatinskog pršuta u Sloveniji“, ističe Pivac naglasivši kako će Grupa Pivac, uz promišljeno sagledavanje tržišnih prilika, nastaviti planirati razvoj svog poslovanja na širem području jugoistočne Europe.

Celjske mesnine u Sloveniji su vodeći proizvođač mesa i mesnih proizvoda. Uvođenjem robne marke z’dežele dodatno su ojačale i unaprijedile poziciju na tržištu, čineći svoje proizvode prepoznatljivima. Certificirani su i proizvođač Kranjske kobasice na razini Europske unije, a njihova Kraška panceta, Kraški pršut i Kraški zašink nose zaštićenu oznaku zemljopisnog podrijetla, što potvrđuje visoke standarde kvalitete i pripremu na tradicionalan način na području Krasa.

U asortimanu Celjskih mesnina su i autohtoni proizvodi poput Suhe domaće salame i Tlačenice proizvedene na tradicionalan način.

Grupa Pivac strateški će pristupati očuvanju trajne prisutnosti ovog slovenskog brenda na tržištu, navodi se u priopćenju, posebno uzimajući u obzir da su i sami nositelji oznake zemljopisnog podrijetla na razini Europske unije za neke od svojih proizvoda.

Mesna industrija Braća Pivac dio je Grupe Pivac, unutar koje još posluju i PPK karlovačka mesna industrija i Mesna industrija Vajda. Proizvodni pogoni Grupe Pivac specijalizirani su za proizvodnju svježeg mesa i mesnih prerađevina, a kvalitetu njihovih proizvoda potvrđuju i brojna priznanja među kojima se posebno ističu zlatne medalje za Dalmatinski pršut, tradicionalnu delikatesu, također, zaštićenu oznakom zemljopisnog podrijetla na razini Europske unije.

Val grupa
Mesna industrija Pivac, Foto: Val Grupa/PR

Pogoni za proizvodnju svježeg mesa i mesnih prerađevina nalaze se u Karlovcu, Čakovcu i Vrgorcu, a Grupa je najviše prepoznatljiva kao proizvođač pršuta s godišnjom proizvodnjom od 250.000 komada, od čega je više od 60.000 zemljopisno zaštićenih Dalmatinskih pršuta. Ujedno su najveći domaći proizvođači Dalmatinske pancete i Dalmatinske pečenice, također proizvoda zaštićenih oznakom zemljopisnog podrijetla na razini EU.

Grupa Pivac zapošljava više od 2.000 ljudi, ima gotovo 250 vlastitih maloprodajnih objekata diljem Hrvatske, surađuje sa svim većim trgovačkim lancima na hrvatskom tržištu te plasira proizvode na njemačko, mađarsko, bugarsko, irsko, belgijsko, austrijsko, slovensko i ostala tržišta.

MESNA INDUSTRIJA BRAĆA PIVAC d.o.o.

Težačka 13, 21276, Vrgorac, Hrvatska

Poslovni prihodi (EUR):
334.317.945,77 (2023)
Broj zaposlenih:
1.388 (2023)

12 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari