Mercedes ukida treću smjenu i dijeli 1250 otkaza u tvornici u Düsseldorfu

Pixabay.com
Mercedes Benz, Foto: Pixabay.com

Iako se već neko vrijeme priča o padu narudžbi, tek ovih dana je Mercedes Benz i službeno potvrdio da će podijeliti 1250 otkaza u najvećoj svjetskoj tvornici kombija u njemačkom gradu Düsseldorfu.

Budući da je situacija s narudžbama slaba, proizvodnja se znatno smanjuje.

Od 1. listopada 2024. u potpunosti se ukida noćna smjena. Tada će raditi samo u dvije smjene umjesto dosadašnje tri – a to će imati duboke posljedice za zaposlenike u tvornici Mercedes-Benz u Düsseldorfu.

Dok će osnovna radna snaga, što su zaposleni u stalni radni odnos, biti pošteđena gubitka posla, promjena će pogoditi svih 1.250 privremenih radnika zaposlenih u tvornici Sprinter u Düsseldorfu koštati posla, izvještava Rheinische Post .

Odluku je za Rheinische Post potvrdio glasnogovornik tvrtke Mercedes-Benz. Rheinische Post tvrdi da je iz sindikalnih krugova doznao da odlazi svih 1.250 privremenih radnika zaposlenih u tvornici Sprinter u Düsseldorfu.

Glasnogovornik Mercedesa nije se želio izraziti tako jasno. Rheinische Post ga citira kako je rekao: “Ukidanje noćne smjene nema utjecaja na stalnu radnu snagu.”

9 Odgovora

  1. Mislim da je to sasvim opravdana i s poslovne strane nuzna i racionalno donesena odluka.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari