Među investicijskim fondovima nešto veći broj gubitnika

pixabay.com
Investicijski fondovi, ilustracija Foto: Pixabay.com

Među investicijskim fondovima, prema podacima HRPORTFOLIO-a, u petak su, u odnosu na prethodni radni dan, gubitnici ipak bili u većini.

Hina piše da je 41 investicijski fond ili 51,9 posto bilježio gubitke, dok ih je 38 ili 48,1 posto bilježilo dobitke.

Među dioničkim investicijskim fondovima i ovaj je puta, iako ne tako izraženo kao proteklih par dana, dobitnika bilo više. Naime, 18 je fondova dobilo a osam izgubilo na vrijednosti. Dobici su se kretali u rasponu od 0,02 posto InterCapital Global Technology – klasa B fonda do 0,8 posto InterCapital SEE Equity – klasa B fonda. S druge su se strane gubici kretali u rasponu od 0,08 posto Capital Breeder fonda do 2,71 posto Generali Energija fonda.

Kod mješovitih investicijskih fondova ovaj su puta, za razliku od dana ranije, gubitnici bili u većini. Naime, 14 je fondova izgubilo, a devet dobilo na vrijednosti. Tako su gubici išli od 0,01 posto HPB Bond Plus fonda do 0,52 posto InterCapital Balanced – klasa B fonda. S druge su se pak strane dobici kretali u rasponu od 0,01 posto Erste Adriatic Multi Asset fonda do 0,59 posto Erste Green Multi Asset fonda.

Među obvezničkim investicijskim fondovima ovaj je puta vladala proporcionalna podijeljenost na dobitnike i gubitnike. Naime, po pet je fondova dobilo i izgubilo na vrijednosti. Dobici su se kretali u rasponu od minimalnih 0,00 posto Raiffeisen EUR 2025 Bond fonda do 0,09 posto Raiffeisen EUR 2025 Bond II fonda. Gubici su zabilježeni u rasponu od 0,02 Erste Adriatic Bond fonda do 0,36 posto Raiffeisen USD 2026 Bond fonda.

Među kratkoročnim obvezničkim investicijskim fondovima ovaj je puta, nakon 3 uzastopna radna dana vladavine dobitnika, gubitnika bilo više. Naime, 9 je fondova izgubilo a 6 dobilo na vrijednosti. Pritom su i dobici i gubici bili uglavnom minimalni.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Komentari