Mate Rimac razmišlja o novom servisu goriva

Mate Rimac, Foto: rimac-newsroom.com

Mate Rimac, predsjednik Uprave Bugatti Automobiles i Rimac Automobili, iznio je ideju koja bi mogla revolucionirati industriju prilagođavanja automobila.

Unatoč tome što su električna vozila Rimac Automobili jedni od najbržih automobila na svijetu, Rimac i dalje vjeruje u automobile na benzinski pogon, prenosi web stranica SupercarBlondie.

Govoreći na nedavnom ‘FT Future of the Car Summitu’ u Londonu, Rimac je sugerirao da bi Bugatti mogao ići toliko daleko da počne graditi sintetičke benzinske postaje u domovima svojih superbogatih kupaca.

Tvrtka trenutno radi na nasljedniku Bugattija Chirona, koji također ima benzinski motor. Prema Rimcu, benzinski motori su tu da ostanu, barem što se tiče tvrtke Bugatti.

“Ne vidim nijedan razlog da ih ne radimo nakon 2035. godine. Razvili smo potpuno novi motor i želimo ga koristiti neko vrijeme.”, rekao je. Također je govorio o zabrani prodaje automobila s unutarnjim izgaranjem u Europskoj uniji nakon 2035. godine.

Sintetička goriva izuzeta zabrane

 “Pročitao sam pravilnik i ne vidim razlog zašto bi to bilo nemoguće. Naslovi govore da će automobili s motorima s unutarnjim izgaranjem biti zabranjeni od 2035. Ali ako čitate sitni tisak to nigdje ne piše. I dalje ih možete graditi, ali bi moglo biti nekih kazni.”, objasnio je.

“Mogli biste čak napraviti neke prekrasne Bugatti benzinske postaje za domove vlasnika, koristeći sintetička goriva.”, nastavio je.

Izuzeci od zabrane prodaje već su napravljeni za automobile na sintetička goriva ili eFuel. Porsche je otvorio pilot tvornicu eFuel u Čileu, gdje planira proizvoditi 14,5 milijuna galona sintetičkog goriva do 2025. godine.

Budući da Porsche posjeduje 45 posto Bugattija Rimca, ova bi ideja mogla biti više od pukog sna.

Bugatti Rimac d.o.o.

Ljubljanska ulica 7, Brezje, Hrvatska

Poslovni prihodi (EUR):
187.228.469,04 (2022.)
Broj zaposlenih:
337 (2022.)

45 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari