Makarska i Imperial Riviera sklopili nagodbu vrijednu gotovo dva milijuna eura

Pixabay.com/ Croatia Tips
Makarska, Foto: Pixabay.com/Croatia Tips

Grad Makarska i Imperial Riviera sklopili su nagodbu vrijednu gotovo dva milijuna eura kojom su, uz mirno rješenje dugotrajnog imovinskopravnog spora, osigurana sredstva za podizanje kvalitete života u lokalnoj zajednici u vrijednosti od 600.000 eura.

Kako se navodi u priopćenju, sudski spor vodio se radi regresne isplate naknada, koje je Grad Makarska prethodno isplatio bivšim vlasnicima zemljišta zbog izvlaštenja provedenog za vrijeme bivše države, a na kojima su sagrađeni hoteli Meteor i Dalmacija.

Na inicijativu Grada Makarska i uz obostranu spremnost da se mirnim putem riješi spor, koji je na Trgovačkom sudu trajao 15 godina, uspješno je provedena medijacija te je usuglašen tekst nagodbe koji su odobrili i Gradsko vijeće Grada Makarska te nadzorni odbor Imperial Riviere, prenosi Hina.

“Ovo je izrazito pozitivno za grad jer će nam biti refundiran cijeli iznos koji smo platili bivšim vlasnicima zemljišta, a dodatnih 600.000 eura bit će namijenjeno za projekte od društvenog značaja”, poručio je gradonačelnik Grada Makarske Zoran Paunović.

Prema nagodbi, Imperial Riviera će Gradu Makarska tijekom sljedeće dvije godine uplatiti 1,3 milijuna eura koje je Grad prethodno isplatio bivšim vlasnicima zemljišta, dok će dodatnih 600.000 eura u narednih pet godina usmjeriti izravno u projekte za djecu s posebnim potrebama, opremanje dječjih vrtića te brigu o starijima i nemoćnima.

“Zadovoljan sam što smo uspjeli postići sporazum kojim su osigurani i preduvjeti za daljnje investicije te razvoj poslovanja naših hotela u Makarskoj u koje smo do sada uspješno uložili 29 milijuna eura”, poručio je u priopćenju Alen Benković, predsjednik Uprave Imperial Riviere.

7 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari