U Splitsko-dalmatinskoj županiji u rujnu ostvareno 2,35 milijuna noćenja

Pixabay.com
Split, Foto: Pixabay.com

Porast od 18 posto u dolascima i ​šest posto u noćenjima​ ostvareno je u Splitsko – dalmatinskoj županiji u komercijalnom smještaju u rujnu, tijekom kojega je na njenom području boravilo rekordnih 472.498 gostiju koji su ostvarili 2,35 milijuna noćenja, izvijestili su u utorak iz županijske turističke zajednice.

Tako je u rujnu ostvaren rekordan turistički promet u odnosu na najbolje pred​pandemijske godine – u usporedbi s rujnom 2019. godine, u Splitsko-dalmatinskoj županiji je u komercijalnom smještaju u devetom ovogodišnjem mjesecu ostvareno gotovo ​osam posto više noćenja i ​devet posto više dolazaka, prenosi Hina.

​Prema sustavu eVisitor, u komercijalnom smještaju u rujnu ove godine u srednjoj Dalmaciji je bilo 472.498 gostiju koji su ostvarili 2,35 milijuna noćenja. U odnosu na lanjsku godinu to je rast od ​18 posto u dolascima i ​šest posto u noćenjima.

Najveći rast ostvaren je u Splitu, sa 130.488 dolaska i 385.377 noćenja. U odnosu na isti mjesec prošle godine to je rast od 24 posto u dolascima i 12 posto u noćenjima. Makarska je s 38.250 dolazaka i 222.026 noćenja u rujnu rasla 21 posto u dolascima i ​osam posto u noćenjima, a slijede Baška Voda, Omiš i Seget.

Najveći broj noćenja ostvarili su gosti iz Njemačke, Poljske, Ujedinjenog Kraljevstva i Češke.

U prvih devet mjeseci ove godine na području srednje Dalmacije boravilo je 3,34 milijuna turista koji su ostvarili 17,1 milijun noćenja što je rast od 11 posto u dolascima i ​tri posto u noćenjima u odnosu na lanjsku godinu, odnosno 99 ​posto noćenja ostvarenih u 2019. godini. Najveći broj noćenja u prvih devet mjeseci ostvarili su gosti iz Poljske, Njemačke,​ Češke, Hrvatske i Ujedinjenog Kraljevstva.

Rujan je bio uspješan i u nautičkom turizmu Splitsko – dalmatinske županije. Prema podacima eCrew-a​ u rujnu su ostvarena 42.764 dolaska nautičara i 261.496 njihovih noćenja​, što je rast od 14 posto u dolascima i ​četiri posto manje noćenja​ u odnosu na rujan prošle godine.​

Ukupno od siječnja do kraja rujna na području županije bilo 202.930 dolazaka nautičara s 1,34 milijuna noćenja što je ​tri posto više dolazaka, a noćenja je bilo približno jednako u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari