Luka Ploče: Livaji još jedan mandat

Val Grupa
Luka Ploče, Foto: Val Grupa

Nadzorni odbor Luka Ploče d.d. imenovao je ponovo za predsjednika Uprave Hrvoju Livaja, s trajanjem mandata od 1. veljače 2024. do 31. siječnja 2029. godine.

Livaja obnaša funkciju predsjednika Uprave Luka Ploče od veljače 2019. godine, a započeo je kompleksan proces transformacije kompanije prema održivom poslovanju.

„Ponosan sam na rezultate i velike pomake koje smo svi skupa postigli u posljednjih pet godina. Mislim da smo napravili značajan zaokret u svakom segmentu poslovanja te odnosu prema zajednici u kojoj poslujemo. Nastavljamo u istom smjeru, a cilj je završiti transformaciju Luka Ploče u potpuno održivu kompaniju, koja će biti spremna i otpornija odgovoriti na sve izazove budućnosti. Konkretno, u fokusu su iduća faza projekta kontejnerskog terminala, završetak digitalne transformacije koja će omogućiti da Luka Ploče postane pametna luka povezana 5G mrežom te jače ulaganje u okoliš“, rekao je Livaja.

Rast se temelji, kako je navedeno u priopćenju, na novim tehnologijama i jačanju dijaloga s lokalnom zajednicom, što je i istaknuto i u Izvještaju o održivosti.

Luka Ploče je prva luka u Hrvatskoj koja je usvojila Izvještaj o održivosti u listopadu ove godine, iako za njih obveza ovog izvještavanja počinje tek za tri godine.

Oni su i najveća hrvatska luka, koja je tijekom prošle godine ostvarila povijesno visok prihod i rekordni pretovar od 5,5 milijuna tona.

2 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari