L’Oréal doživio oporavak poslije pandemije

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/63/LOreal_Paris_Intelligent_Color_Experience._%2810578285283%29.jpg
Automat za kupnju boja za kosu, New York, SAD Foto: Wikimedia Commons/ L'Oreal Paris Intelligent Color Experience

Dionice L’Oréala porasle su na rekordno visoku razinu potkraj ovog tjedna, na burzi u Parizu. Tvrtka je doživjela oporavak prodaje nakon pandemije, kada su ljudi, zbog karantina, koristili manje kozmetike.

Francusko carstvo ljepote tako je na putu za najbolje rezultate na burzi u desetljećima.

Nasljednica L’Oréala, Françoise Bettencourt Meyers, postala je i prva žena koja je stekla bogatstvo od 100 milijardi dolara ili 90,1 milijardu eura, na Bloombergovom indeksu milijardera, objavio je BBC. Njeno neto bogatstvo čini je 12. najbogatijom osobom na svijetu.

Françoise Bettencourt Meyers potpredsjednica je uprave tvrtke L’Oréala. Ona i njezina obitelj najveći su pojedinačni dioničari L’Oréala s udjelom od oko 35 posto. Postala je vladajuća nasljednica L’Oréala nakon što joj je 2017. godine, umrla majka, Liliane Bettencourt.

Liliane Bettencourt, koja je redovito proglašavana najbogatijom osobom u Francuskoj, održavala je bliske veze s francuskim čelnicima i bila u središtu pozornosti medija.

Tijekom svojih kasnijih godina bila je upletena u javnu svađu s kćerkom kao i brojne medijske afere, u kojima je bila sumnjičena i za nelegalno plaćanje kampanje tadašnjeg francuskog predsjednika, Nicolasa Sarkozyja.

Godine 2011. francuski je sud presudio da Liliane Bettencourt ima oblik demencije i dodijelio Françoisu kontrolu nad njezinim bogatstvom i prihodom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari