Johnson & Johnson prognozira rast prihoda od pet do šest posto za 2024.

Pixabay.com
ilustracija, Foto: Pixabay.com

Johnson & Johnson u utorak je prognozirao rast prihoda od pet do šest posto za sljedeću godinu, oslanja se na veliku potražnju za lijekovima protiv raka Darzalex i Carvykti te otpornu prodaju lijeka Stelara.

Tvrtka je suzila svoj fokus na poslovanje s lijekovima i medicinskim uređajima otkako je ranije ove godine odvojila svoju jedinicu za zdravlje potrošača, prenosi Reuters.

Očekuje se da će prodaja lijeka za psorijazu Stelara u Europi biti pod pritiskom već sljedeće godine jer istječe ključni patent na lijek. Također se očekuje da će se suočiti s konkurencijom u SAD-u početkom 2025. godine.

“Mislimo da smo vrlo dobro pozicionirani, čak i usprkos tome što će se pojaviti neki biosimilari Stelara izvan SAD-a sredinom 2024. ili u drugoj polovici godine”, rekao je glavni financijski direktor Joseph Wolk za Reuters.

Prodaja lijeka uglavnom dolazi od njegove upotrebe u liječenju upalnih bolesti crijeva (IBD), kazao je Wolk.

“A kada imate uspješan tretman za pacijenta s IBD-om, ni pacijent ni liječnici to zapravo ne žele dramatično promijeniti”, dodao je.

Uoči sastanka ulagača, J&J je rekao da očekuje da će prodaja u njegovoj farmaceutskoj jedinici rasti po ukupnoj godišnjoj stopi od pet do sedam posto između 2025. i 2030. godine.

J&J, koji planira lansirati najmanje 20 novih terapija do 2030., rekao je da preko 10 njegovih proizvoda ima potencijal za generiranje više od pet milijardi dolara u prodaji – uključujući novije tretmane protiv raka Talvey i Tecvayli.

Tvrtka očekuje prilagođenu operativnu dobit za cijelu godinu od 10,55 do 10,75 dolara po dionici u 2024. godini. Prognoza rasta prihoda J&J-a za 2024. isključuje prodaju njegovog cjepiva protiv COVID-a.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari