Križevci grade solarnu elektranu čiji će suvlasnici biti građani

Solarni paneli, Foto: Pixabay/Pexels

Grad Križevci, nakon Sunčanih krovova, priprema još jedan projekt, čiji će dionici postati građani koji će ulagati novac i tako materijalno podržati ideju proizvodnje zelene energije, a također i ostvariti određenu dobit.

Iz Grada Križevaca su za 27. kolovoza najavili javno predavanje o projektu “Gradimo našu energiju na Gradskoj tržnici”.

Kako pojašnjavaju, Energetska zadruga ZEZ Sunce, uz podršku Grada Križevaca i križevačke energetske zadruge KLIK najavljuje priliku za uključivanje u projekt nove solarne elektrane na Gradskoj tržnici.

Kampanjom, koja će biti otvorena početkom ožujka, ZEZ Sunce će kroz članske uloge prikupljati sredstva za izgradnju solarne elektrane na spomenutom objektu.

Energija iz ove solarne elektrane će se prodavati na tržištu, a ostvarena dobit isplaćivati članovima te će se ulagati u projekte smanjenja energetskog siromaštva i zaštite okoliša. Svi članovi ZEZ Sunca će ujedno postati suvlasnici solarne elektrane.

Sudjelovanje u izgradnji solarne elektrane na Gradskoj tržnici bit će otvoreno za građane iz cijele Hrvatske, ali prednost će u prvih sedam dana od otvaranja kampanje ili do 50 posto potrebnog ulaganja imati građani Križevaca te lokalnih općina.

Projekt je vrijedan otprilike 160.000 eura, otkrio je Hini gradonačelnik Križevaca, Mario Rajn.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari