„Kretanje cijena“: Nije evidentiran novi neopravdani rast cijena

Pixabay.com
Povrće, Foto: Pixabay.cim/Ilustracija

Iz Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja RH izvijestili su kako ažurirani podaci o cijenama u trgovačkim lancima na web stranici “Kretanje cijena” pokazuju da nije evidentiran novi neopravdan rast cijena.

Na web stranici “Kretanje cijena” ažurirani su podaci o cijenama u trgovačkim lancima na dan 30. studenog, koji pokazuju da potrošačka košarica Konzuma plus, s 365 artikala, iznosi 925,54 eura i jeftinija je za 5,56 posto.

Potrošačka košarica Tommy-a s 365 artikla iznosi 912,42 eura i jeftinija je za 8,76 posto, dok košarica KTC-a s 349 artikla iznosi 925,90 eura te je jeftinija je za 3,81 posto“, priopćeno je iz ministarstva.

Trgovački lanac Konzum plus, prenosi Hina, snizio je cijene za 146 proizvoda, Tommy za 161 proizvod, dok je KTC snizio cijene za 89 proizvoda a cijene se uspoređuju s cijenama na 31. prosinca 2022. godine, navode iz Ministarstva.

U odnosu na cijene na dan 31. prosinca 2022., najveće pojeftinjenje (40-60 posto) kod sva tri trgovca zabilježeno je na proizvodima – sir Gouda tri kg polutvrdi, tjestenina špageti 500 g Barilla Zlato polje i Žito, ulje biljno 1l Zvijezda te riža jedan kg Zlato polje dugo zrno Arborio scotti.

„Analizirajući cijene na web stranici “Kretanje cijena”  razvidno je kako su cijene snižene zahvaljujući ograničavanju cijena u okviru Vladinih mjera pomoći stanovništvu koja je stupila na snagu 18. rujna“, podsjetili su iz Ministarstva.

Kod Konzuma plus značajnije su poskupili (44-50 posto) paprika babura i brokula, a kod Tommy-a je značajnije poskupila (40 posto) čajna kobasica PIK Vrbovec. Kod KTC-a, prenosi Hina,  značajnije su poskupili (45-50 posto) maslinovo extra djevičansko ulje Zvijezda, brokula i crveni luk.

2 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari