Krapinsko-zagorska županija proglašena europskom poduzetničkom regijom: Veće priznanje nismo mogli dobiti

Hina/Siniša Kalajdžija
Krapinsko-zagorska županija dobila Nagradu za europsku poduzetničku regiju za 2025., Vlatka Mlakar, Foto: Hina/Siniša Kalajdžija

Krapinsko-zagorska županija jedna je od tri regije koje su dobile Nagradu za europsku poduzetničku regiju (EER) za 2025. godinu koju dodjeljuje Europski odbor regija u Bruxellesu, a zadovoljstvo dobivenom nagradom istaknuo je župan Željko Kolar.

Naglasio je kako je dobivena nagrada zasluga svih koji sudjeluju u razvoju Krapinsko-zagorske županije – od gospodarstvenika i poduzetnika do obrazovnog sektora, civilnog društva te županijskih ustanova i poduzeća.

“Veće priznanje nismo mogli dobiti, ali ovo je i ogromna obaveza. Krapinsko-zagorska županija treba služiti kao primjer u provedbi ambicioznih poduzetničkih strategija za održiv, otporan i digitalni rast i razvoj svojih lokalnih i regionalnih gospodarstava. Mi u svojoj strategiji imamo zeleno, digitalno, pametno. S punom odgovornošću preuzet ćemo taj dio posla da služimo kao primjer svim regijama u Europi i napravit ćemo akcijski plan koji će definirati promociju naše županije kao europske poduzetničke regije za 2025. godinu u Bruxellesu, Strasbourgu i Budimpešti, ali i u drugim zemljama u kojima su najveći trgovački partneri naših poduzetnika”, rekao je župan.

Dodao je da u Hrvatskoj nema nijedne županije i velikog grada koji istovremeno provode četiri projekta približne vrijednosti 18 milijuna eura, kao što će to biti u sljedećih nekoliko mjeseci na području Krapinsko-zagorske županije.

“Tu su i sve privatne investicije, koje su u tijeku ili koje će krenuti na jesen ili na proljeće sljedeće godine i samo su jedan dodatni investicijski ciklus te očekujem kako ćemo na kraju iduće godine realizirati investicije u vrijednosti od 400 do 500 milijuna eura”, zaključio je Kolar.

Pročelnica Upravnog odjela za javnu nabavu i EU fondove Krapinsko-zagorske županije Vlatka Mlakar istaknula je da je posebnost ove nagrade ta što se odnosi na 2025. godinu. Dodala je da je Krapinsko-zagorska županija prepoznata kao županija s jasno određenim javnim politikama, koja je jednako dobra kao Barcelona, Milano i ostale regije.

Direktorica Poduzetničkog centra Krapinsko-zagorske županije Helena Matuša objasnila je kako se prijava za ovu nagradu temeljila na strategiji Krapinsko-zagorske županije koja obuhvaća razvoj talenata i inovacije te klimatsku neutralnost. Dodala je kako će ova nagrada privući nove poslovne partnere u projektima županije, ali i povećati vidljivost zagorske regije na europskoj razini.

Predsjednik Županijske skupštine Krapinsko-zagorske županije Zlatko Šorša rekao je da je ova vrijedna nagrada poticaj za ono što će tek biti. Kazao je da su u kandidaturi bile još dvije županije – Istarska i Sisačko-moslavačka.

Nagradu su još dobili, kako piše Hina, španjolska regija Galicija i Mazovjecko vojvodstvo iz Poljske.

11 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari