Kompanija iz Mostara za 30 posto povećala isporuku aluminija Izraelu

Hina/Zoran Krešić
Mostarski Aluminij za 30 povećao izvoz aluminija Izraelu, Foto: Hina/Zoran Krešić

Kompanija Aluminij iz Mostara, koja je u najmu izraelske MT Abraham Grupe, povećala je za 30 posto isporuku aluminija Izraelu u zadnjih nekoliko mjeseci. Izrael se suočava s rastućim pritiscima zbog rata s Hamasom.

“Aluminij već dugi niz godina opslužuje izraelsko tržište. Vidimo stalno rastuće tržište aluminija u Izraelu kao stup naše baze kupaca u regiji Bliskog istoka i ponosni smo što im služimo, posebno u izazovnim vremenima”, rekao je direktor MT Abraham Group Amir Gross Kabiri.

Hina/Zoran Krešić
Amir Gross Kabiri, direktor MT Abraham Group, Foto: Hina/Zoran Krešić

Pojasnio je kako je od studenog prošle godine za 30 posto porastao izvoz aluminijskih trupaca i ingota iz mostarske kompanije u Izrael, dok se istodobno smanjila potražnja iz određenih država koje se protive potezima Izraela, prenosi Hina.

Tako je u utorak Ankara objavila da počinje s ograničavanjem izvoza većeg broja roba i proizvoda Izraelu sve dok ta zemlja ne proglasi prekid vatre i omogući dotok pomoći u Gazu.

Kabiri je uvjeren kako tvrtka koju imaju u najmu može pomoći popuniti prazninu u opskrbi aluminijem koju bi sankcije Turske mogle stvoriti.

“Imamo kapacitet za proizvodnju 250.000 tona aluminija godišnje, što može pokriti značajan dio izraelskih potreba”, rekao je.

MT Abraham Group je u vlasništvu Amir Gross Kabirija, a od 2021. godine obnovio je rad u pogonima Ljevaonica kompanije Aluminija u Mostaru.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari