KING ICT donirao informatičku opremu kampusu na Tvrđavi sv. Ivana u Šibeniku

KING ICT Šibenik, Foto: KING ICT Promo fotografije

Zagrebačka IT tvrtka KING ICT pridonijela je digitalizaciji kampusa na Tvrđavi sv. Ivana u Šibeniku, doniravši informatičku opremu.

Osim po tehnologiji i projektima, navode u priopćenju, tvrtka KING ICT posljednjih je godina mladima poznata i po teambuilding aktivnostima koje uključuju atraktivne lokacije i bogati program za više od 700 zaposlenika.

Uz radni dio, sportske i zabavne aktivnosti, sastavni dio team buildinga su i humanitarne aktivnosti te digitalizacija.

Ove godine, lokacija za teambuilding bila je okolica Šibenika, točnije Tvrđava sv. Mihovila.

Šibenskim tvrđavama upravlja ustanova Tvrđava kulture Šibenik kojoj je KING ICT, nakon održanog teambuildinga, donirao informatičku opremu za potrebe konferencija i nastave na kampusu unutar Tvrđave sv. Ivana.

KING ICT Šibenik, Foto: KING ICT Promo fotografije

KING ICT dodatno je ovom donacijom dao vjetar u leđa Tvrđavi kulture, koja na svojim lokacijama – Tvrđavama sv. Mihovila, Barone i Ivana, Kući umjetnosti Arsen i Centru koralja Zlarin – već koristi niz suvremenih tehnoloških rješenja.

“Kako je naš moto ‘gradimo digitalnu budućnost’, željeli smo trag ostaviti i u Šibeniku. Ovom donacijom željeli smo pomoći u digitalizaciji kampusa na Tvrđavi sv. Ivana u nadi da će Šibenik u budućnosti, osim po ljepotama, postati prepoznatljiv i kao ICT centar. Podsjetio bih i da je KING ICT nedavno u grad implementirao inteligentni transportni sustav (ITS), koji je poboljšao iskustvo prometa u gradu”, istaknuo je Sendi Radić, član uprave KING ICT-a.

Ravnateljica Tvrđave kulture, Gorana Barišić Bačelić, uz zahvalu je naglasila da će nova informatička oprema dodatno pomoći brendiranju kampusa na Tvrđavi sv. Ivana kao idealne lokacije za razmjenu postojećih i rađanje novih znanja, iskustava i ideja.

“Ovaj kampus, smješten unutar bedema stoljetne utvrde, otvoren je prije dvije godine zajedno s obnovljenom najvećom i najvišom šibenskom tvrđavom, a već su ga prepoznale tisuće znanstvenika, profesora, pojedinaca, poduzeća i obrazovnih ustanova iz Hrvatske i Europe. Stoga nema sumnje da će sada s još bolje opremljenim učionicama, i dalje biti ključan faktor edukacijskog turizma u Šibeniku na cjelogodišnjoj razini“, kazala je Barišić Bačelić.

Osim spomenutog, humanitarni aspekt Kingovog team buildinga proširio se i na sportske aktivnosti. Tako su pobjednici sportskih natjecanja odlučivali kojim će udrugama s tog područja King donirati financijska sredstva, a izbor je pao na udruge Izvor ljubavi, Aurora, Ardura i ZvoniMir.

Poslovni prihodi (EUR):
105.095.293,52 (2022.)
Broj zaposlenih:
500 (2022.)

4 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari