JGL u 2023. godini podigao prihode za 18 posto

Laboratorij, Foto: Martin Lopez/Pexels

JGL grupa u prošloj je godini ostvarila ukupan poslovni prihod od 214,2 milijuna eura, što predstavlja rast od 18 posto u odnosu na 2022., izvijestili su iz ove tvrtke.

Naglašavaju kako je brže od prihoda lani rasla operativna profitabilnost Grupe, 28 posto, pa je EBITDA marža JGL Grupe dosegnula gotovo 20 posto.

Stope rasta farmaceutskog dijela poslovanja, odnosno JGL Pharma, su po jedan postotni bod više od Grupe, a ostvareni poslovni prihod iznosi 180 milijuna eura.

Iz JGL-a ističu kako je razlog tako snažnog rasta nastavak odličnih prodajnih pokazatelja gotovo svih ključnih brendova.

Vizol S, Meralys, Aknekutan, Prolife i Dramina su ostvarili dvoznamenkasti rast prodaje, čime je udjel Aqua Marisa u ukupnoj prodaji smanjen ispod jedne četvrtine.

Podaci o prodaji za 2023. godinu pokazuju da su, nakon višegodišnjeg uspjeha u ključnoj terapijskoj skupini “Gripa i prehlada”, proizvodi iz ostale dvije strateške terapijske skupine, “Dermatologija” i “Oftalmologija”, podjednako veliki po prihodu, što, kažu, uravnotežuje portfelj i smanjuje rizik od sezonskih poremećaja.

Glavni izvršni direktor JGL-a Mislav Vučić ocijenio je da su poslovni rezultati JGL-a izvrsni.

Premašili smo 200 milijuna eura prihoda i potvrdili status najveće farmaceutske kompanije u domaćem vlasništvu, kazao je i nastavio da o brzom rastu govori i podatak da su od 2018. do danas udvostručili biznis.

Iz JGL-a podsjećaju i da je lani završen projekt INTEGRA, investicija vrijedna 53 milijuna eura, kojom je tvrtka povećala opremljenost i kapacitete te stvara preduvjete za daljnji rast.

2 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari