Izdvojeno gotovo milijun eura za projekte javne turističke infrastrukture

canva.com
Euri, Foto: Canva.com

Ministar turizma i sporta Tonči Glavina u Sisku je uručio ugovore za bespovratna sredstva za projekte javne turističke infrastrukture u 14 županija ukupno vrijednih gotovo milijun eura, čiji je cilj podizanje kvalitete ponude i razvoj cjelogodišnjeg turizma, izvijestili su iz tog ministarstva.

Ugovori su dodijeljeni na temelju provedenog javnog poziva Ministarstva turizma i sporta (MINTS), a najveći pojedinačni iznos bespovratnih sredstava koji se mogao dodijeliti je 69.000 eura.

Ministar je naveo da je hrvatska Vlada ukupno kroz EU sredstva i državni proračun osigurala 1,3 milijarde eura do 2030. za zelenu i digitalnu tranziciju te razvoj održivog turizma.

Odabrani projekti koje će sufinancirati na temelju danas dodijeljenih ugovora su u Sisačko-moslavačkoj županiji Virtualna šetnja naturom SMŽ, u Osječko-baranjskoj projekt GC impuls te u Zagrebačkoj županiji izgradnja biciklističkog parka Bregdown Zelina, prenosi Hina.

U Varaždinskoj županiji tim će se bespovratnim sredstvima urediti prapovijesni park Ludbreg, u Koprivničko-križevačkoj županije projekt razvoja javne turističke infrastrukture, a u Bjelovarsko-bilogorskoj uredit će se sportsko igralište Kukavica.

Požeško-slavonska županija s tim će sredstvima ostvariti projekt Centra za posjetitelje Sovski dol, a Istarska županija projekt Parenzana-uređenje vijadukta Sabadin, dok će Splitsko-dalmatinska županija sredstva upotrijebiti za uređenje šetnice Zadvarje.

U Međimurskoj županiji planiraju izgraditi parkiralište Muzeja Međimurja, u Karlovačkoj županiji opremiti izletišta Baraćeve špilje te izgraditi i opremiti tematsko dječje igralište, a u Brodsko-posavskoj županiji provesti ekološko-digitalni projekt Čardak na Gajni.

Krapinsko-zagorska županija sredstava će koristiti za projekt Staza kroz krošnje Zelenjak, a Ličko-senjska za mini zip-line žičaru.

5 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari